El partit del Comunal s'ajorna i el Lusitans posa terra per mig

• El Sant Julià-Ordino s'ajorna i el líder amplia a quatre punts l'avantatge sobre el segon classificat, ara la UE
I. MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

L'estat del terreny de joc de l'Estadi Comunal, amb una gran capa blanca de neu sobre la gespa, ahir al migdia Foto: TONY LARA

La intensa nevada de dissabte durant tot el dia va deixar uns gruixos de neu acumulada que van impossibilitar la disputa d'un partit de Primera Divisió a l'Estadi Comunal després d'un lustre. Allà s'havien d'enfrontar Sant Julià i Ordino, però ni tan sols van sortir de curt al terreny de joc.

La neu també va fer acte de presència a Aixovall però després d'una intensa tasca per fer desaparèixer la capa blanca, al migdia el camp estava ja apte per jugar, tot i que amb alguna zona encara tacada de neu. Així que Inter d'Escaldes i FC Santa Coloma sí que van poder iniciar la jornada, alhora que ho feia el Lusitans contra el Principat a Alàs.

L'equip de Richard Imbernón no podia permetre's una altra patinada i va complir amb escreix l'examen. Havia avisat en els primers minuts Mercadé, amb un míssil des de la frontal que va sortir fora i superat el quart d'hora es va posar la primera base per forjar la victòria. Marc Pujol es va regirar dins l'àrea rival, va xutar creuat i el rebuig del porter va acabar a peus de Blanco, qui no va perdonar des del punt de penal i superant un núvols de cames.

Poc abans del descans de nou Mercadé va tenir l'alternativa amb una falta directa a la dreta de la mitja lluna que va xutar amb rosca al primer pal, alta i directa a l'escaire, però Toscano va arribar a temps per a la foto. Però en la represa, amb l'amenaça d'un marcador ajustat, l'FC Santa Coloma no va afluixar i als dos minuts Joel va internar-se per la dreta, va centrar al segon pal i Luis Blanco va rematar de manera desastrosa al segon pal, a porta buida, però la pilota va anar enrere i Smith va afusellar a boca de canó.

Era el 2-0. La tranquil·litat per als colomencs i la resignació per a l'Inter. El partit va morir en emoció, tot i que encara va haver-hi temps per un gol més dins dels últims 43 minuts inútils que quedaven, obra de Juanfer Laín a falta d'un quart d'hora pel final.

El Lusitans també va fer els deures a Alàs i sense problemes. Era el duel del líder contra el cuer i els de Carlos Sánchez es van anotar un set en blanc. Luis va obrir la llauna al primer minut i tot va ser molt més fàcil per al Lusitans amb el marcador a favor. El domini dels vermelhos no va tenir rèplica. Riera va fer el segon abans del descans i el tercer en els primers instants de la represa. Van arrodonir el festival de gols Rafa Brito (minut 53), Cristian Martínez (81) i de nou Luis (88).

Per acabar la UE va salvar els mobles davant l'Encamp amb un home menys per la vermella de Guillermo al minut 20 i contrarestada al 39 amb la segona groga a Marc Gallardo. Carvalho va fer l'1-0 per l'Encamp al minut 57 y poc després Hélder en pròpia porteria va provocar l'empat. De nou Carvalho avançava l'Encamp al 66 però Rubio va empatar al 79 i quan passaven cinc minuts del temps reglamentari Riera va fer el 2-3 que permet a la UE fer-se amb la segona posició de la taula, amb el permís del Sant Julià.