El River MoraBanc no pot amb la ratxa de l'Oviedo a casa

• El líder vencia per 71-79 a 2min 44s, cau i passa a encapçalar la taula amb Palència i Corunya
OVIEDO

García tira a cistella defensat per Green i Sánchez, dissabte a Oviedo Foto: FEB

El BC River Andorra MoraBanc no va poder conquerir el fortí d'El Pumarín, inexpugnable des de fa més d'un any. L'equip de Joan Peñarroya vencia 71-79 a falta de 2min 44s per al final però un final per oblidar, amb un parcial de 10-0 en contra, va impedir al líder prosseguir amb la seva ratxa triomfal (81-79). Dissabte va acabar una ratxa de quatre victòries consecutives i la condició d'invicte a domicili, a més de deixar d'encapçalar la taula en solitari per haver de fer-ho amb el Palència i el Corunya.

Ja havia avisat el tècnic tricolor en la prèvia que el River MoraBanc sabia on anava: «Una pista petita, amb la gent molt ficada i un equip en situació de trempera que els fa més perillosos». La carta de presentació de l'Oviedo va ser un primer parcial impecable, sobretot en atac liderats per Juanjo García i Van Wijk –decisius en tot el partit amb 21 i 17 punts, respectivament– que van deixar a l'electrònic en un agosarat 30-19.

Un partit entre dos dels equips més en forma de l'Adecco Or no podia ser tan previsible i el conjunt andorrà va reaccionar de la mà del pop Trías, una vegada més amo i senyor sota els taulells. El pivot gironí –de nou amb números de crac: 17 punts, 14 rebots, 33 de valoració– va ser clau perquè al descans ja s'hagués neutralitzat el desavantatge (44-42) i en el tercer quart va continuar deixant empremta ajudat per Schreiner (19 punts), Green (15) i Blanch (13).

El River havia agafat les regnes del partit, dominava el marcador i els tempos... Guanyava de vuit i faltaven menys de tres minuts per al final. Però va desaparèixer. Sorprenentment va estar nefast en el seu punt fort, el tir. Cap dels talentosos canells que hi ha va ser capaç de fer ni una cistella més. L'Oviedo va anar apropant-se fins igualar i tenir l'última possessió. Juanjo Garcia va anotar l'últim tir sobre la botzina i va apretar de nou la part alta.