PUBLICITAT

Andorra finalitza segona per darrere d'Illes Fèroe

  • Només una derrota i dues taules en nou rondes, el balanç a Mònaco
EL PERIÒDIC
MONTECARLO

Periodic
Ilyumzhinov fa la jugada d'honor al tauler de De la Riva ?a la dreta?, ahir Foto: FEVA

Andorra ha aconseguit la segona posició en la tercera edició del Campionat dels Petits Estats d'Europa que s'ha disputat a Mònaco aquesta setmana. El paper de l'equip de la Federació d'Escacs Valls d'Andorra ha estat magnífic al llarg de les nou jornades de competició i amb una bagatge de sis victòries, una derrota i dues taules només s'ha vist superada per Illes Fèroe, impecable i indiscutible campiona amb tots els enfrontaments guanyats menys un.

L'únic que ha perdut el campió va ser ahir, precisament en l'enfrontament contra Andorra, que havia de defensar la segona plaça amenaçat pel país amfitrió, que estava a només mig punt de diferència.

De la Riva, que finalment ha obtingut la millor puntuació en el primer tauler –com a curiositat el president de la FIDE, Kirsan Ilyumzhinov, va fer la jugada d'honor en el seu tauler –veure foto– ahir no va poder passar de les taules igual que Marc Simonet. La victòria de David Norwood assegurava les taules però calia que Raül Garcia, amb negres, no perdés per assegurar el segon lloc. Un cop passat el control de temps de la jugada 40 el jugador andorrà defensava un final de torres amb un peó de desavantatge, neutralitzar tots els intents de victòria per part del seu rival per assegurar la plata tricolor.

Va ser un triomf per 2-5 a 1,5 com a colofó final a una actuació destacada. Guanyar al campió va ser acabar l'Europeu dels Petits Estats amb un gran regust de boca. Darrere quedaven la victòria per 0-4 del debut contra Guernsey, les taules amb Malta (2-2)en la jornada per seguir amb el triomf per 1-3 davant San Marino, un altre empat amb Mònaco (2-2), victòria contra Luxemburg (4-9) l'única derrota contra Xipre (1-3) i victòries contra Liechtenstein (3-1), Jersey (0-4) i ahir Illes Fèroe.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT