PUBLICITAT

Soulié acaba 37a a l’sprint i manté opcions de Top30 en persecució

  • L’andorrana falla en el primer tir i se situa 73a, però es recupera en el segon per continuar en la lluita
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

esports soulie
Soulié, en un moment del tir d’una competició de la temporada passada.Foto: ZOOM AGENCE

Semblava que ahir no era el dia de Laura Soulié, perquè va començar els 7,5km sprint de la Copa del Món d’Oestersund realment lluny quan en el punt quilomètric 2,2 ocupava el 65è lloc de la classificació, però finalment va obtenir una 37a posició que, a més de permetre-li disputar la prova de 10km persecució de demà, la deixa a només 14s de la 30a posició, el desitjat Top 30 que es busca. Amb el resultat d’ahir, l’andorrana suma 11 punts en la classificació general de la Copa del Món i ocupa la 43a plaça. Domina la competició la txeca Gabriela Soukalova amb 98 punts. La cursa d’ahir la va guanyar la noruega Ann Kristin Flatland amb un temps de 20min 41s.
En finalitzar els primers 2,2km era 65a a 27 segons del millor temps. En la primera tirada, però, la cosa es va agreujar perquè l’andorrana va fallar un tir i va haver de fer la volta extra amb què es penalitza al bucle del circuit, començant la segona volta en la 73a posició i amb 1min 12s perdut respecte al millor temps. Però a partir d’aquest punt va començar de mica en mica la recuperació. En el quilòmetre 3,7 era la 70a, i en el 4,7 ja havia ascendit fins la 66a posició, amb 1min 23s perdut. En el segon i últim pas pel tir no va cometre cap errada i això l’ha va permetre millorar fins a la 36a posició per fer front a l’última volta. Finalment el crono l’ha va deixar a 1min 50,6s en meta, en la 37a posició final.
Soulié analitzava la cursa en clau dels percentatges i mirant sobretot a la sortida de la cursa persecució, on haurà de retallar segons a les rivals. «Avui –per ahir–37a i uns puntets més a la butxaca», va dir, «a 1min 50s de la guanyadora noruega, amb un percentatge bo de cara a la persecució». En tot cas, Soulié creu que ha de mantenir la concentració: «Ara m’hauré de centrar en la feina, aprofitar d’estar en els esquís de les millors, i sobretot estar lúcida i guerrera. Respecte als tirs, m’he de focalitzar més en la manera i no en el resultat»
Per la seva part, Carles Visa, director tècnic de la FAE, considerava que havia estat un bon resultat: «Estem dins de la carrera, no per guanyar, però sí per l’objectiu d’estar en les 30. El tenim a prop». Segons va explicar Visa, «l’any passat no estàvem en aquests registres i ara sí». «Estem vius», hi va afegir. «Diumenge en el pursuit tenim la 30a posició a menys de 15 segons, a poc que la Laura no tingui errades en el tir, estem dins».
Laura Soulié torna a competir demà en la cursa persecució de 10km. La prova començarà a les 11.30h. L’andorrana sortirà la 37a, segons el resultat d’ahir. Prendran part de la cursa les 60 primeres classificades d’ahir a l’sprint, prova que van finalitzar ahir 99 corredores.

42A EN LA GENERAL DE LA COPA DEL MÓN / Soulié va sumar ahir 4 punts per a la classificació general de la Copa del Món, on puntuen les 40 primeres de cada prova. L’andorrana havia afegia aquesta puntuació a l’assolida dijous a la cursa individual de 15km, quan va ser 34a i va aconseguir 7 punts. La classificació està liderada per la txeca Gabriela Soukalova amb 98 punts, seguida per Darya Domracheva, de Bielorússia amb 81, i tercera és la noruega Flatland, guanyadora ahir a l’sprint, amb 79 punts. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT