PUBLICITAT

El Ministeri de Comerç enllesteix els treballs preliminars de la futura Llei

  • Abans d'iniciar la tramitació, Benet vol compartir el text amb empresaris i empleats
  • La norma regularà horaris, rebaixes i l'etiquetatge dels preus, entre d'altres
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els aparadors anuncien les rebaixes d'estiu. Foto: ONA MORANTE

El Ministeri de Turisme, Comerç i Indústria ha enllestit els treballs preliminars per a la futura Llei del comerç. Això vol dir que els esborranys anteriors ja han estat revisats i que el text està pendent ara dels informes jurídics corresponents. A partir d'aquí, el ministre Claudi Benet té la intenció de compartir-ne el contingut amb el conjunt del Govern i obrir una etapa de converses amb el sector implicat, empresaris i treballadors dels establiments, abans d'entrar-la a tràmit parlamentari. Sense voler fixar dates en el calendari, el titular de Comerç sí que va manifestar, en declaracions a aquest rotatiu, que la Llei serà una realitat, amb tota probabilitat, "a començament de l'any vinent".

Benet va reconèixer que la regulació per llei és "una necessitat aquí a Andorra". No obstant això, el ministre es va mostrar reticent a parlar de terminis i va afirmar que prefereix "trigar dos mesos més i que tinguem una bona llei, que no pas córrer a tramitar-la". La seva voluntat passa per compartir els continguts no tan sols amb el conjunt de l'Executiu, sinó amb representants del sector. En aquest sentit, Benet va aclarir que parlarà "amb els empresaris, de petits i grans comerços, i també amb els treballadors del comerç".

Ara bé, encara que la Llei del comerç establirà la regulació d'aspectes com ara el calendari comercial, els horaris i les rebaixes, el seu desplegament concret dependrà de l'aprovació dels reglaments corresponents. "Així, si després convé modificar algun aspecte concret, serà qüestió de canviar el reglament, que és més fàcil que no pas modificar una llei", va puntualitzar Benet.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT