PUBLICITAT

10 anys després... més sostenibles

  • El CAS celebra una dècada amb 5.000 usuaris i una àmplia presència a les escoles
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Camp i Gómez conversen, ahir durant el balanç del CAS Foto: TONY LARA

Deu anys després, la ciutadania té «bastanta més consciència pel medi ambient». Així ho va assegurar ahir el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, durant la presentació del balanç del Centre Andorra Sostenible (CAS), que tot just celebra la seva primera dècada de vida. Camp va destacar ahir la «important feina de comunicació» feta pel CAS en coordinació amb el ministeri, i les accions desenvolupades que han aconseguit fer participar a la ciutadania. Parlem d'accions com les bicicletades, exposicions, tallers, concursos de fotografia i excursions.

Però una de les accions de la que estan més orgullosos des del centre és el projecte Escoles Verdes. Iniciat al 2010, ja compta amb un terç dels centres del país implicats. Recentment s'ha renovat tot el material pedagògic relacionat, fet que permet que les Escoles Verdes andorranes siguin «una referència en el nostre àmbit proper», segons va assegurar el responsable del centre, Javier Gómez. A més, properament tres nous centres escolars del país s'integraran a aquest projecte. En total, va explicar Gómez, el CAC ha desenvolupat durant la darrera dècada una oferta educativa permanent amb més de 25 recursos pedagògics diferents, que més de 2.500 alumnes utilitzen cada any.

A aquests 2.500 alumnes se n'ha de sumar 2.500 adults, que configuren fins a 5.000 usuaris l'any al Centre Andorra Sostenible. Gómez també va voler destacar els més de 1.000 visitants a les exposicions organitzades, les 500 visites mensuals de mitjana a la pàgina web i el nombre de seguidors a les xarxes socials, que ha «superat les previsions» marcades per aquest 2013.

Per tot, el centre s'ha convertit en «un punt de referència per a la ciutadania» en matèria mediambiental, va assegurar Camp. Un punt de referència que ha contribuït a millorar la consciència pel medi ambient de la població en general.

Cara el futur, l'objectiu del CAC és «seguir millorant l'oferta pedagògica, seguir fent campanyes coincidint amb dies internacionals» (com la Setmana Europea de prevenció de residus o el Dia Mundial del Medi Ambient), i «mantenir el treball de conscienciació engegat amb el sector econòmic», va manifestar Gómez. Treball com el porta a porta que s'ha fet darrerament a més d'un miler de comerços perquè valoressin la iniciativa de suprimir les bosses de plàstic d'un sol ús, així com per conscienciar-los de la importància de la tria de residus.

En aquest sentit Camp va tornar a recordar que el principal repte del país pel que fa a reciclatge és millorar el percentatge de separació d'envasos, actualment al 14%. «El repte és arribar al 25%» els propers anys, va manifestar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT