Soulié il·lusiona

• La biatleta és 34a en els 15km individuals després d'una gran cursa en què va estar a un pas «del Top 6»
OESTERSUND

Laura Soulié, durant una cursa de la Copa del Món de la temporada passada Foto: ZOOM AGENCE

Passi el que passi avui amb la cursa de 7,5km sprint de la Copa del Món que ha de disputar Laura Soulié (17.45h), l'andorrana recordarà per sempre la seva cursa d'ahir dels 15km individuals a Oestersund (Suècia), escenari de la primera Copa del Món de biatló i on va tenir un destacat paper, lluitant entre les millors fins un últim pas per la zona de tir que la va penalitzar amb tres errades clau i que finalment la va deixar 34a, puntuant en la màxima competició del biatló amb set punts en la general. Era la 7a abans del fatídic moment, quan havia estat fins i tot 3a durant tota la tercera volta al circuit. Vibrant demostració de potencial de la biatleta, que en acabar va dir que havia de creure en la seva vàlua, «en les meves possibilitats».

Físicament, Soulié va demostrar ahir que el seu esquí és al nivell de les grans del món. Ahir es va imposar la txeca Synnoeve Soukalova amb 47min 56s i dues errades de tir. Soulié, abans del tercer pas de tir, no sumava cap errada i mantenia un ritme sobre la neu al màxim nivell, estava neta de penalitzacions i volava, però en la tercera zona de tir ja va cometre una errada, i va caure de la tercera a la setena posició. Després, mantenint les distàncies tot i arribar a posar-se 9a, va arribar el moment decisiu del quart pas pels tirs, i aquí va poder la pressió. Tres errades i caiguda lliure en el crono fins la 34a posició que va poder mantenir esquiant durant la volta final. «Si feia un tir perfecte feia top 6. No m'ho esperava gens perquè era la primera cursa i llavors era la primera vegada que m'enfrontava amb les altres, i no esperava gens jugar al davant», va dir l'andorrana. «Esquiant sempre he estat al meu ritme», va continuar explicant, «i guardant el cap perquè s'havia de guardar frescor per l'últim tir. I llavors a l'últim tir no he estat gaire ofensiva d'entrada perquè volia fer-ho tan bé...».

«EL MILLOR PERCENTATGE DE LA MEVA VIDA» / Soulié havia tingut massa coses en el cap durant la part final, veient-se com era entre les millors. «Em quedo amb una impressió molt positiva de la cursa. He gaudit esquiant i he pogut donar-ho tot a l'última volta. És una llàstima perquè estava a punt de fer una cosa molt gran. He de créixer i creure en les meves capacitats», va assegurar al finalitzar la carrera. «Ara hem de mantenir el cap fred, avui estava bé esquiant i els entrenadors estaven molt contents, però la primera de temps d'esquí deixa a un minut el segon temps d'esquí, i és molt. Jo estic a 2min 55s. És el millor percentatge de la meva vida en 15km però hi ha encara per millorar. No formo part de les millors encara».

En tot cas, l'andorrana sentia que havia estat a prop, i també ho explicava així el director tècnic de la FAE, Carles Visa, que apel·lava a la força mental per tal de saber gestionar les situacions positives quan els andorrans es veuen al davant en una cursa: «Hem fet una cursa emocionant on hem batallat amb les millors i ens hem de quedar amb això. Crec que paguem la inexperiència en el quart pas de tir al veure'ns al davant, però crec que seran aquestes situacions per les que hem de passar i les que ens faran créixer. Molt bones sensacions i cal continuar amb aquesta línia». Visa va considerar que la feina feta era «per estar contents». Ahir Soulié va donar un pas endavant en el seu rendiment en competició.

L'andorrana torna a competir avui en la cursa de 7,5km sprint. La prova comença a les 17:45h. Si es classifica entre les 60 primeres disputarà la prova de persecució de diumenge, a partir de les 11:00h. En la Copa del Món puntuen les 40 primeres corredores de cada prova. Ahir, per tant, Laura Soulié va sumar 7 punts en la classificació general gràcies a la 34a posició.