PUBLICITAT

La sub-17 tornarà a acollir una fase cinc anys més tard

  • Serà al setembre de l'any vinent amb Txèquia, Dinamarca i Romania
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una centrada a l'àrea tricolor en el duel entre Andorra i Txèquia del 2005 a l'Estadi Comunal. Foto: FAF

Cinc anys després, Andorra tornarà a acollir una fase de classificació del Campionat d'Europa en la categoria sub-17. Li va tocar al 2009 – un grup 8 on hi havia Holanda, Irlanda del Nord, Malta i la selecció andorrana– i de cara a l'any vinent tornarà a ser seu, segons va determinar el segon sorteig que es va celebrar ahir a la seu de la UEFA a Nió (Suïssa).

El primer sorteig d'ahir va determinar que jugarà en el grup 12 i que tindrà com a rivals la República Txeca, Dinamarca i Romania en un minitorneig de classificació que es disputarà del 25 al 30 de setembre de l'any vinent.

Un total de 52 seleccions dividides en dos bombos de 26 equips van entrar en el sorteig amb l'excepció de Bulgària, que serà l'amfitrió de la fase final de l'Europeu 2015 i Alemanya, que passa directament a la ronda elit –la prèvia a la final.

Segons l'actuació en el darrer Europeu, els rivals de la tricolor tenen direfents nivells. Romania, per exemple, va ser eliminada com Andorra a les primeres de canvi; la República Txeca i Dinamarca es van quedar a la ronda elit tot i que aquest últim no va passar a la fase final –que es jugarà en un petit país com és Malta– en ser segona, amb els mateixos punts que Islàndia però pitjor gol average. Els dos millors de cada un dels 13 grups i el millor tercer passen a la següent ronda, elit.

SEGONA VISITA DELS TXECS / Al 2005, Andorra també havia estat seu d'un minitorneig de l'Europeu i va jugar contra Islàndia, Suècia i un combinat txec que acabaria subcampió d'Europa i que tornarà a venir nou anys després. Aquella tricolor la formanven joves promeses com ara Marc Vales, Cristian Martínez, Maneiro, Oriol Fité o Èric Buxó.

LA SUB-19 JUGARÀ A POLÒNIA / Després del sorteig dels més petits, la UEFA va prosseguir amb el de l'Europeu sub-19, també amb Andorra en un dels dos bombos amb 52 equips i amb l'excepció d'Espanya, que passa a la ronda elit i Grècia, seu de la fase final.

La tricolor ha quedat enquadrada en el grup 10 i es medirà a Polònia, que serà l'equip amfitrió, Moldàvia i Holanda del 9 al 14 d'octubre de l'any vinent.

Sens dubte el rival més dur serà l'oranje, que l'any passat va arribar a la fase final i es va quedar a un pas de les semifinals. Polònia va arribar a la ronda elit, en la qual va acabar com a última de grup amb només un punt i Moldàvia, com Andorra, va quedar eliminada en la fase classificatòria com a cuer del grup 4. Serà el rival més assequible.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT