PUBLICITAT

La FIM premia la FMA per la defensa del medi ambient

  • El guardó reconeix el treball envers el manteniment de la muntanya durant el trial del Campionat del Món
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Sant Julià de Lòria va acollir el Campionat del Món, dossier del qual ha estat premiat per la FIM Foto: TONY LARA

Aquest era el tercer any que la Federació Motociclista d'Andorra (FMA) es presentava al FMI Environmental Award, això és el premi a la protecció del medi ambient, i finalment ho han aconseguit i la Federació Internacional (FIM) guardonarà Natàlia Gallego i Carla De Juan, comissàries totes dues de medi ambient de la FMA que durant les competicions que s'organitzen al Principat, fonamentalment les de caire internacional com ara el Campionat del Món de Sant Julià de Lòria, vetllen perquè l'impacte en la muntanya sigui el menor possible.

«És un reconeixement al treball que fem durant la competició per reduir al màxim l'impacte al medi ambient», va assegurar ahir Gallego, que serà l'encarregada el pròxim diumenge de pujar a l'escenari a recollir el premi, durant la Gala del motociclisme mundial que se celebrarà a Mònaco. Durant el Campionat del Món de Sant Julià, la feina de Gallego i De Juan consisteix en preservar les zones de l'impacte de les motociclites i fins i tot del públic: «Fem un dossier amb imatges de l'abans, el durant i el després de la competició per determinar el mínim grau d'afectació».

Gallego, que forma part de la federació andorrana des de fa més de deu anys, va assegurar ahir que cada tres anys ella i De Juan es trauen la llicència de comissàries de medi ambient per poder realitzar la feina. «És un reconeixement a molts anys d'esforços», va dir l'andorrana.

La FMA ja s'havia presentat els dos anys anteriors, quedant en segona posició al 2011 i en tercera al 2012, any en què es va imposar la candidatura del Circuit de Catalunya. Aquest any, la FMA s'ha imposat altres quatres candidatures d'entitats de França, Eslovènia, Portugal i Itàlia.

TAMBÉ VIATJA PUNTÍ / La Gala de la FIM serveix per fer la festa del motociclisme, però també per congregar els mandataris de les diferents federacions del món. Entre ells hi serà el president de la FMA, Josep Puntí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT