PUBLICITAT

Tri-blanc: fórmula nòrdica adaptada

  • El Club Serradells fa una mena de triatló d'hivern amb atletisme, ?bici' i esquí de muntanya
I. MOURE
LA MASSANA

El Club Triatló Serradells ha creat una nova competició d'hivern basada en les triatlons. Per això ha importat una fórmula de moda als països nòrdics afegint un segell personal. Així ha nascut la Tri-blanc la Massana, que es disputarà diumenge a partir de les deu del matí des del centre de la vila fins al sector de Pal de Vallnord.

La Tri-blanc consisteix en un primer tram de 6 quilòmetres de cursa a peu, un segon de 12 km. de bicicleta en ruta i per acabar, 4 km. i 500 metres de desnivell d'esquí de muntanya, un esport de moda al Principat; el tercer esport és el que marca la diferència amb països com Noruega, Suècia o Finlàndia, que aposten per l'esquí de fons.

Ruben Caminal, president del CT Serradells, té clar què vol de la Tri-blanc: «Hi ha una cursa similar a Pau [França] que aplega cada any més de 500 participants». Aquest és el model a seguir i, per això hi ha el suport del Comú massanenc, qui a través de la consellera d'Esports, Natàlia Cusnir, va valorar aquesta idea com «una manera de dinamitzar la parròquia a nivell esportiu i turístic».

Queda molt camí per recórrer ja que per a la primera edició hi ha de moment una quarantena d'inscrits, tot i que la xifra pot pujar fins demà divendres a les 23.59 hores, quan es tanqui el termini d'inscripcions. «Es poden fer a www.topcrono.net i si algú s'apunta fora de temps intentarem acceptar-lo. El que volem és que s'apunti tothom. És un recorregut assequible, no gaire exigent i animem a provar-ho», va afirmar Caminal.

No hi ha cap excusa perquè hi ha cursa individual tant en la categoria masculina com en la femenina, com també de relleus per equips i de relleus per equips amb competició interempreses, com el Trofeu Desman. Les previsions de temps per diumenge són de bon temps i en acabar hi ha botifarrada. Una festa completa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT