PUBLICITAT

Malgrat la crisi, mantinc el cotxe

  • A Andorra hi ha 76.616 vehicles tot i la conjuntura econòmica, és a dir, més cotxes que persones H Les marques més venudes al 2012 són de gamma alta: BMW, Volkswagen, Mercedes i Audi, per aquest ordre
C. G.
ANDORRA LA VELLA

La crisi econòmica, la davallada del poder adquisitiu, les dificultats per arribar a final de mes... Res sembla un entrebanc a l'hora de desprendre's del cotxe. Actualment el nombre de vehicles al Principat segueix sent desproporcional tenint en compte la població total. Fins a 76.616 vehicles té el parc automobilístic (52.038 d'aquests són turismes) per 76.246 persones que configuren la població del país en dades de principis d'any (s'espera que aquest final del 2013 la xifra torni a baixar).

I encara més, les marques que encapçalen la llista dels vehicles més venuts són de gamma alta. És a dir, malgrat caure la xifra de matriculacions arribant a mínims històrics, qui té diners per gastar-se'ls en un cotxe se'ls vol gastar bé. La primera posició és per a BMW, seguit per Volkswagen, Mercedes, Audi i Land Rover. La primera marca considerada de gamma mitja que està a aquesta llista és Ford.

Pel que fa a les motos, les marques preferides pels andorrans són Honda, Yamaha i BMW.

També és una dada destacada, que demostra el gust que tenen els ciutadans per la conducció, el total de permisos de conduir que s'expedeixen al país anualment. L'any passat van ser 1.217, 718 amb primera expedició i 499 homol·logacions.

I tots aquests vehicles han d'encabir-se a la xarxa d'aparcaments de les parròquies. N'hi ha, segons l'informe de l'ACA, 17.482, sent la parròquia d'Encamp la que té més places disponibles (tot i que aquí hi comptabilitza la zona d'aparcaments de les pistes d'esquí). A Andorra la Vella hi ha 4.498 places i a Escaldes 2.540.

Finalment, i com a dada curiosa d'aquest estudi que es presentarà anualment per tal de tenir un recull històric, s'afegeix que el COEX va llençar durant el 2012 fins a 5.422 tones de sal a les carreteres del país.Unes xifres que equivalen al pes de 2.026 tot terrenys. Va ser, és veritat, una bona temporada de neu. Però veient com ha començat aquesta, que vagin preparant sacs de sal, per si de cas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT