PUBLICITAT

Activitats a Naturlàndia per col·laborar amb La Marató

  • Entre un 2 i un 3% de la població del país té diversitat funcional
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Gil amb els representants de la Federació andorrana de persones amb discapacitat, ahir Foto: ANA / M.C.

El Comú de Sant Julià s'ha volgut solidaritzar un any més amb La Marató de TV3 dedicada aquest any a les malalties neurodegeneratives. Per fer-ho, s'ha organitzat una jornada d'activitats que servirà per recaptar fons per a la recerca en aquest àmbit mèdic i com a mostra de suport a totes les persones que pateixen alguna d'aquestes malalties al Principat. I és que segons va explicar ahir el president de la Federació Andorrana d'Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), Lluís Samper, entre un 2 i un 3% de la població del país té diversitat funcional.

Les activitats tindran lloc el 15 de desembre durant tot el dia a les cotes 1.600 i 2.000 de Naturlàndia i mentre que l'accés al parc serà gratuït, es demanarà un euro per cada activitat per sumar-ho a la col·lecta per La Marató. S'hi faran activitats amb les mascotes del parc, màgia o amb motos de neu que desplegaran una pancarta amb el telèfon de La Marató. A més, es faran accions paral·leles amb entitats esportives i culturals del país. L'objectiu, va apuntar la cònsol laurediana, Montserrat Gil, és que «Sant Julià i tot el país se sumi a aquesta causa».

Un altre repte que volen assolir és el de penjar 1.000 fotografies al Facebook de Sant Julià. Si ho aconsegueixen, Andorra Telecom donarà 1.000 euros a la causa.

D'altra banda, també s'ha repartit material pedagògic a les escoles sobre les malalties neurodegeneratives i es faran xerrades amb professionals mèdics per sensibilitzar els ciutadans.

L'objectiu, va assenyalar Gil, és que «Sant Julià i tot el país se sumi a aquesta causa» i es recordi tot l'any de les persones amb discapacitat i «no només amb La Marató».

Segons va indicar el president de la FAAD, Lluís Samper, entre el 2 i el 3% de la població d'Andorra té diversitat funcional i La Marató és «una eina única al món per fomentar la investigació». Tot i així, Samper va lamentar l'absència d'un cens que ajudaria a fer un seguiment i un suport més acurat als diferents tipus de discapacitats i que espera que el Departament d'Estadística pugui elaborar en breu.

Igualment va assenyalar la necessitat que les persones afectades passin per la Comissió nacional de valoració (Conava) per fer-ne aquest seguiment i un cop establerta la cartera de serveis del SAAS puguin accedir als recursos corresponents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT