PUBLICITAT

Els Banders participen en un curs sobre verins i la fauna

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els Banders han participat en el curs sobre verins, impartit pels agents rurals de la Generalitat. Foto: BANDERS D'ANDORRA

Quatre efectius del Cos de Banders d'Andorra han estat convidats a un curs sobre verins realitzat a les instal·lacions del Centre de Fauna Salvatge Torreferrussa, al Vallès Occidental. Aquesta formació ha estat impartida pels agents rurals de la Generalitat de Catalunya, i també hi ha participat un grup d'agents de l'Office National de la Faune (ONF) desplaçats des de diferents punts de l'estat francès.

La formació ha tingut com a temàtica la utilització de verins i la seva incidència en la fauna i com tractar aquest tipus de furtivisme. En aquesta jornada es van tractar diversos aspectes com l'actuació dels grups operatius en la vigilància i acció preventiva en les fases de la investigació, la recollida de fauna i esquers presumptament enverinats, la cadena de custòdia, els tipus de tòxics i els efectes sobre la fauna. A més, també es va debatre sobre casos pràctics, posant de manifest que cap territori està exempt d'aquesta pràctica perjudicial.

La direcció dels agents rurals de la Generalitat de Catalunya va posar de manifest la voluntat de fer aquestes formacions conjuntes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT