PUBLICITAT

Les pistes lleidatanes esperen vendre 1,2 milions de forfets

  • Reñé reclama la recuperació de la Setmana Blanca escolar
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Reñé amb els responsables de les estacions d'esquí lleidatanes, ahir Foto: ACN / SALVADOR MIRET

Les onze estacions d'esquí del Pirineu de Lleida encaren aquesta temporada d'hivern 2013-2014 amb bones expectatives per les excel·lents condicions que presenten les pistes després de darreres nevades, que van permetre avançar al cap de setmana passat l'obertura de Vaquèira-Beret i de les estacions nòrdiques de Lles, Tuixent-La Vansa i Sant Joan de l'Erm. Les estacions lleidatanes, que han invertit aquest any 4 milions d'euros per millorar instal·lacions, esperen superar aquest hivern els 1.150.000 forfets venuts l'hivern passat. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha aprofitat per presentació de la temporada d'esquí per reclamar la recuperació de la Setmana Blanca per atreure escolars a les estacions lleidatanes.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i les estacions d'esquí lleidatanes de Lleida han presentat aquest dimarts les novetats per aquesta temporada d'hivern, que va avançar una setmana el seu inici després de les nevades de les darreres setmanes i que s'allargarà 150 dies com a mínim. El Pirineu de Lleida, amb 461 quilòmetres de pistes i unes 4.000 hectàrees esquiables, continua representant la major oferta de neu de l'estat espanyol amb les seves onze estacions d'esquí.

Les estacions lleidatanes han invertit enguany prop de 4 milions d'euros per millorar les seves instal·lacions i serveis, mentre en els darrers deu anys, les inversions que han fet sumen un total de 124 milions. La majoria de les estacions han optat per mantenir els preus dels forfets de la temporada passada a excepció d'Espot Esquí i Port Ainé -gestionades per FGC- que han rebaixat el preu del forfet de dia.

Les nevades de les darreres setmanes han deixat les pistes en excel·lents condicions i, fins i tot, van permetre que alguns complexos obrissin les seves instal·lacions el cap de setmana passat com és el cas de Vaquèira-Beret, que va obrir la zona de Vaquèira, mentre aquest cap de setmana ja preveu obrir totes les zones de l'estació. També van encetar la temporada abans del previst les estacions d'esquí nòrdic de Lles, Tuixent-La Vansa i Sant Joan de l'Erm. La resta d'estacions d'esquí alpí, Espot Esquí, Port Ainé i Port del Compte, preveuen obrir aquest cap de setmana mentre Boí Taüll Resort i Tavascan obriran el dijous 5 de desembre i la resta d'esquí nòrdic també preveuen fer-ho el pont de la Puríssima.

Novetats / L'estació de Vaquèira-Beret ha invertit aquesta temporada 2,6 milions d'euros a les seves instal·lacions. El complex ha fet millores a les pistes de la zona de la Bonaigua i en algunes de Beret. L'estació, que ha revisat tots els remuntadors i ha substituït dues màquines trepitjaneus, estrena un nou restaurant temàtic del grup Osborne i també ha remodelat l'espai de la botiga i de lloguer d'esquís a les galeries de Ruda. També ha remodelat el lloc web per facilitar les reserves. L'estació preveu poder oferir aquest cap de setmana 120 quilòmetres esquiables.

Boí Taüll Resort estrenarà temporada aquest cap de setmana amb la millora dels seus establiments i la posada en marxa d'un nou concepte d'snowpark i la millora d'espais per als més petits. Així mateix, l'estació manté oberta una escola d'esquí. El complex, que també estrena web, ha obert una delegació a França, que se sumen a les que ja té a Madrid i Barcelona. Boí Taüll Resort també posarà a disposició dels seus clients els forfets de temporada, que permetran que els usuaris puguin gaudir d'una entrada d'un dia d'esquí a sis estacions més del Pirineu català, entre les quals Port Ainé i Espot Esquí.

Les estacions d'SkiPallars, Espot Esquí i Portainé –que gestiona FGC– oferiran una rebaixa en el preu de forfet de dia i descomptes pels nous forfets per a universitaris i familiar. A més, oferiran la possibilitat de pagar els forfets de temporada a terminis. Les dues estacions, que obriran aquest dissabte, han dut a terme una revisió dels remuntadors, una millora del marcatge dels itineraris i dels parcs públics per poder atreure més esquiadors.

Port del Compte, al Solsonès, manté el preu del forfet per quarta temporada consecutiva. L'estació, que obrirà també aquest dissabte, ha ampliat enguany la zona de debutants amb la instal·lació d'un teleesquí, ha senyalitzat les diferents rutes per a raquetes i arranjat les pistes per una major seguretat. Port del Compte oferirà enguany l'snowpark en el mateix forfet de l'estació.

Les estacions d'esquí nòrdic del Pirineu de Lleida, Aransa, Lles de Cerdanya, Sant Joan de l'Erm, Tuixent-La Vansa i Virós-Vallferrera –a més de Vaquèira-Beret i Tavascan, que ofereixen a la vegada esquí alpí i nòrdic– també es mostren optimistes i preveuen que aquesta sigui la temporada més llarga de la història ja que les intenses nevades de les darreres setmanes els han permès obrir abans del previst. La majoria d'instal·lacions han ampliat aquesta campanya les pistes senyalitzades per a raquetes. Una novetat és que Tuixent-La Vansa ofereix als esquiadors la possibilitat d'accedir a 2.100 metres amb bus, garantint així 20 quilòmetres de pista traçada.

Reñé defensa la recuperació de la Setmana Blanca escolar / El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha aprofitat la presentació de la temporada d'esquí del Pirineu de Lleida per defensar la necessitat de recuperar la Setmana Blanca per augmentar la presència de joves i així d'esquiadors a les estacions amb l'objectiu que en un futur, pensant en la candidatura olímpica del 2026, pugui afavorir a la formació d'un major nombre d'esportistes d'elit en disciplines d'hivern, tal com reclama el COI. En aquest sentit, ha reclamat el suport de les mateixes estacions amb preus i ofertes «adequades» a escoles i famílies i a les institucions per incrementar la pràctica d'usuaris dels esports d'hivern a Catalunya.

El director de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), Joaquim Alsina, ha valorat positivament la proposta, que les estacions reclamen des que es va suprimir la Setmana Blanca. També ha reivindicat que les inversions públiques que es destinen reverteixin només en les estacions d'esquí catalanes i no d'altres zones.

Candidatura Olímpica / Alsina ha valorat positivament l'ajornament de la candidatura Barcelona-Pirineus per l'any 2016, mentre es mantingui el projecte olímpic i es porti terme el pla estratègic dels esports d'hivern a Catalunya. En el mateix sentit, s'ha pronunciat el president de la Diputació de Lleida, que ha defensat que els quatre anys més de marge que ara s'obren fins al 2026 han de servir com a oportunitat per al Pirineu de Lleida, que quedava al marge de la proposta olímpica pel 2022. Reñé ha fet una crida a les institucions perquè aquests quatre anys puguin s'aprofitin per millorar les infraestructures que reclamen les comarques lleidatanes.

Campanya ‘On la neu és més que neu' / Aprofitant la presentació, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha donat a conèixer la nova campanya de promoció de la temporada d'esquí que tot i mantenir el mateix lema de l'any passat, On la neu és més que neu, incorpora canvis en la gràfica dels anuncis i de les fotografies que els acompanyen. La campanya,amb un pressupost de 250.000 euros, serà present a diferents mitjans de premsa, ràdio, televisió, Internet i publicitat exterior i, com a novetat, comptarà amb una part interactiva que consistirà en un concurs fotogràfic en què els participants podran enviar fotografies que mostrin què representa i quines emocions els transmet la neu de Lleida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT