PUBLICITAT

El muntanyisme i el bàsquet, els guanyadors a la Nit de l'Esport

  • Domi Trastoy, el primer andorrà en coronar l'Everest, rep el reconeixement del Govern
  • La superació d'Eloy Garcia gràcies a l'esport, un premi sorpresa i molt emocionant
R.MORA
CANILLO

Periodic
Eloy Garcia rep el premi a la superació personal, emocionat davant del públic que va omplir el Palau de Gel Foto: TONY LARA

El muntanyisme amb les figures de Sophie Dusautoir i Ferran Teixidó, i el bàsquet amb el BC Andorra i la selecció U-18 femenina, van ser ahir els protagonistes d'una nova edició de la Nit de l'Esport, celebrada a Canillo i que va congregar un gran nombre de persones vinculades a l'esport al Palau de Gel. Però entre tots, hi havia altres noms destacats, com ara el de l'exnedador i triatleta Eloy Garcia, que va superar una greu malaltia gràcies a la seva immensa voluntat i que va rebre el premi emocionat –«no sabia res», va dir sorprès–, i el de Domi Trastoy, el primer andorrà en coronar el cim de l'Everest.

La gala va començar amb una demostració de bicis de trial i va acabar amb l'exhibició de ball esportiu de Joel López i Kristina Bespechnova, i enmig de la festa, els premiats. Els millors esportistes de l'any, segons el Consell Andorrà de l'Esport, van ser Dusautoir, per ser 5a als Mundials de Pelvoux d'esquí de muntanya i 2a a la Vertical de la Copa del Món de la Font Blanca, i Teixidó, 4t a la Copa del Món de Vertical de curses de muntanya, 4t a la Vertical de l'Elbrus (Rússia) i 3r a la de Loutraki (Grècia). «Ja tenia el premi a la trajectòria quan em vaig retirar», va dir Dusautoir, que hi va afegir: «Ara aquest és un reconeixement a les hores de dedicació, de disciplina, i ara tinc ganes de fer-ho millor» Teixidó, per la seva part, va dir que ell és «un esportista del montón, molt normal, però sóc dels que faig molt d'esforç». Va voler afegir el seu agraiment particular al Govern pel guardó.

Pel que fa als esports d'equip, el BC Andorra, que va estar a punt de pujar a l'ACB la temporada passada –«potser no vam obtenir els objectius esportius, però aquest equip va generar molta il·lusió», va dir ahir el president Gorka Aixàs–, i la selecció femenina U-18, que es va penjar la medalla d'or al Campionat d'Europa C, van pujar a l'escenari per rebre els seus guardons, mentre que en la categoria de joves promeses, els premiats van ser el judoka Ivan Llanos i l'esquiadora de muntanya Inka Bellés. Així mateix, es va reconèixer com a millor esdeveniment esportiu la Copa del Món UCI de btt que va acollir Vallnord Bike Park La Massana a l'estiu passat. A més, el ciclista català i resident al Principat, Joaquim Rodriguez, va rebre el Premi Especial i va anunciar davant de la premsa que entre els seus objectius per a 2014 no es contempla el Tour, i sí el Giro i la Vuelta, però sobretot va destacar el fet de sentir-se com a casa al Principat.

Pel que fa a els reconeixements del Govern, aquests van ser per a la família Vinyes al complet, dedicada al món del motor, però també per al primer home en fer cim a l'Everest, Domènech Trastoy, a l'àrbitre internacional de bàsquet, Antoni Zamora, al representant del Consell Andorrà de l'Esport des del 2008 al 2012, François Garcia, i un detall especial a la memòria de Maria Jesús Agrás, jutge de la Federació d'Atletisme amb més de 20 anys de dedicació, i Emma Cabrerizo, presidenta de la Comissió Jurídica Esportiva des de 2005 al 2013. Va rebre el guardó a la trajectòria esportiva l'exnedador Hocine Haciane, mentre que la nota emotiva de la nit la va posar Eloy Garcia, reconegut per la seva superació personal en superar una greu malaltia.

LA FAE, SENSE CAP PREMI / Una de les notes destacades d'ahir va ser que la Federació d'Esquí, una de les habituals en la recollida de premis de reconeixement de cada any –en els últims anys han estat premiats Carmina Pallàs o Lluís Marín– no va estar inclosa en cap guardó.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT