PUBLICITAT

Dues trajectòries diferents per assolir els mateixos números

  • El River MoraBanc és líder després de vuit jornades amb un balanç de 7-1, igual que el curs passat
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Green sota cistella, en el BCA-Lugo d'aquest curs, a l'octubre Foto: ÀLEX LARA

Amb el triomf del divendres passat contra l'Instituto de Fertilidad Clínicas Rincón (88-77), el River Andorra MoraBanc és el líder de l'Adecco Or després de vuit jornades disputades, amb un balanç de set partits guanyats i un de perdut. La temporada passada, la posició era idèntica . El conjunt que dirigeix Joan Peñarroya ha estat capaç de repetir l'inici de la temporada passada però els números demostren que la manera de fer-ho ha estat diferent. Una versió millorada, ja que s'ha millorat en gairebé totes les facetes del joc.

Fa ara un any el River va perdre a casa davant el Palència per igualar el millor inici d'un novell en la segona categoria del bàsquet espanyol, que precisament ostentava el seu rival des de la campanya 2003-2004. Malgrat aquesta derrota, el conjunt tricolor era líder en solitari amb un triomf més que Burgos, Lucentum i Palència. Avui es torna a repetir aquesta situació, però amb alguns protagonistes diferents: el River és líder amb un balanç de 7-1 i a una victòria estan Palència, Lugo –fins ara colíder, però va perdre a la pista del cocinas.com– i Corunya. La derrota va arribar en la quarta jornada –65-69, a casa davant el Lugo.

FA MÉS PUNTS I DEFENSA MILLOR / És encoratjador comprovar, però, l'evolució d'un club que ha passat de ser la revelació a tenir aroma d'ACB i ser el més respectat pels altres equips. Ho fa gairebé tot millor, amb més consistència i fiabilitat, començant per l'atac i la defensa. L'any passat portava 659 punts a favor i 609 en contra; en aquest és de 693 per 565. 34 punts a favor més –4,9 més per partit que fa una mitja de 86,6– i 44 menys en contra. Ha passat de tenir 4 equips amb més punts a favor a ser el millor amb diferència, mentre que en contra passa de ser el sisè a ser el cinquè.

En gairebé totes les altres facetes també es pot veure una millora, més notable com és el cas dels tirs lliures –s'ha passat del 64,9% al 75,9%– o la valoració –amb un salt de 11,9 punts més per partit–, però també d'altres menys notòries com els tirs de dos punts, millorat en un 1,4% –de 54,6% a 55,2% d'encert. I només cinc situacions han tingut un resultat negatiu: les pèrdues de pilota –que aquesta campanya són 14 menys– i les faltes personals comeses –¡fins a trenta menys!–, que venen a demostrar que en defensa el River ha donat un pas més d'autosuperació amb un joc més net, i les altres tres son els rebots ofensius –ha passat de capturar-ne 8,8 per partit a 8,5–, recuperacions –de 9,8 a 7,9– i en faltes rebudes –de 22 a 19–, cosa que ha fet que hagi tirat fins a 60 tirs lliures menys.

Per a Peñarroya no deixa de ser «anecdòtic» el fet de ser líder en solitari però els números no enganyen i per això el tècnic del River creu que la pressió no passarà factura: «Esstà clar que s'ha de passar malament per aconseguir l'ascens però jo estic content amb el treball de l'equip, la manera d'afrontar els partits... Tenim moltes individualitats però el nostre punt fort és el bloc. Si sumem tots, amb més o menys encert, podrem competir». Aquesta setmana per sobre del grup s'ha erigit Jordi Trías, al quintet ideal de la jornada amb 11 punts, 9 rebots, 6 assistències i 24 de valoració.

Així que el River per fi està en la posició privilegiada que volia, amb la infermeria buida i l'ambició de millorar a diari perquè el desenllaç de la lliga canviï i tingui un final feliç. El pròxim examen, el 9è dels 26 que ha de fer, serà dissabte a la pista de l'Oviedo, segons Peñarroya «el millor equip local de la categoria».

VENCEN EL B I EL FEMENÍ / D'altra banda el River MoraBanc B va guanyar el Gavà a casa per 91-84 i es manté segon en la taula i el femení es va imposar a la pista del Viladecans per 58-64 i puja al setè lloc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT