PUBLICITAT

Reobert l'accés d'Andorra cap a França pel Pas de la Casa

  • Les autoritats franceses van donar l'?ok' per la disminució del risc d'allaus
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
La màquina aportada pel COEX. Foto: EL PERIÒDIC

Ahir, passades les 11.30 hores del matí, l'Àrea de Mobilitat va informa que es reobria l'accés d'Andorra cap a França pel Pas de la Casa. Segons va explicar el Govern, les autoritats franceses van donar llum verd ahir al matí a la reobertura, en constatar la disminució del risc d'allau. Els serveis de carreteres francesos van iniciar les tasques de neteja de les vies des del sud, mentre que el Servei de Conservació i Explotació de carreteres (COEX) hi va col·laborat aportant una màquina llevaneus i una turbina.

El pas de les màquines va permetre l'obertura de les carreteres, tallades des de divendres per la caiguda d'una allau, tot i que, continua sent necessari l'ús d'equipaments especials i la circulació està restringida als camions de més de 19 tones.

En un comunicat el Govern va indicar que la nit de dissabte es van produir nevades d'escassa intensitat, tot i que els forts vents van acumular neu en alguns punts i van formar congestes. Malgrat tot el perill de risc d'allaus va caure fins a 3 en una escala d'1 a 5.

De fet, durant tot el passat dissabte els accessos a França van estar tancats pels importants gruixos de neu caiguts la nit de divendres sumats a les fortes ràfegues de vent amb acumulacions i congestes de neu, que van situar al vessant francès el risc d'allaus en el seu nivell màxim. El director de Protecció Civil, Francesc Arenys, va explicar a l'ANA que l'acumulació de neu a determinades zones del costat francès fins divendres a la nit ja superava els 3 metres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT