PUBLICITAT

S'incrementen les consultes gratuïtes sobre l'àmbit laboral

  • Badia diu que es plantegen augmentar els dies en què s'ofereix aquest servei
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

El servei de consultes gratuïtes que ofereix el Col·legi d'Advocats té una elevada demanda, i al llarg de l'any en registra entre 380 i 400, que són el màxim que pot atendre. El que ha canviat en el darrer any n'és la modalitat, i és que segons va explicar el degà del col·legi, Francesc Badia, a l'ANA, s'ha constatat un increment de les consultes relacionades amb l'àmbit laboral. Entre aquestes, hi ha qui pregunta sobre els seus drets com a treballador o també qui tem ser acomiadat i s'informa de com hauria d'actuar en aquest cas.

De fet, en el que va d'any, fins a final d'octubre, ja s'havien atès 294 consultes. És per aquest motiu que el degà del col·legi, Francesc Badia, apunta que s'estan plantejant incrementar els dies en què s'ofereix aquest servei, i passar d'un dia a la setmana a dos.

Pel que fa a les consultes en l'àmbit laboral, Badia va indicar que al llarg d'aquest any ja se n'han atès 89, i va explicar que «per la meva experiència, la gent pensa que pot ser acomiadada o pensa que no se li està respectant algun dret, i volen saber quins drets tenen». Així, des del Col·legi normalment el que s'ofereix és més aviat una «orientació jurídica». El degà també va dir que sovint es recomana anar a veure a algun advocat per tirar endavant un cas, o s'aconsella quins formularis cal omplir per fer un tràmit concret, o fins i tot es deriva la consulta al Raonador del Ciutadà.

A més de les consultes laborals, que han crescut, també han anat en augment aquest any les de matèria de família.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT