PUBLICITAT

L'IRTA i la granja La Ponderosa s'unificaran en una empresa

  • Pelegrí anuncia la creació d'una societat público-privada
EL PERIÒDIC
RIBERA D'URGELLET

Periodic
La granja de vaques de llet la Ponderosa d'Hostalets de Tost Foto: ACN / MARTA LLUVICH

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha anunciat la creació d'una empresa público-privada entre l'IRTA i la granja de llet La Ponderosa d'Hostalets de Tost, a l'Alt Urgell. L'objectiu és poder exportar la recerca i innovació que fa. La granja té una capacitat de 740 vaques de llet, amb un cens de 219 femelles reproductores. Actualment, acull el Projecte Blanca-Ponderosa Holstein, una iniciativa que vol trobar solucions a la manca de comunicació i d'interacció entre la producció, el coneixement i els consumidors. És una experiència innovadora en el sector de la llet que es dedica a la producció de llet d'alta qualitat, a la d'embrions amb alt nivell genètic i a fer recerca i formació.

La visita del conseller català d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, junt amb un grup de 30 cònsols de diferents parts del món a l'explotació ramadera La Ponderosa forma part de les accions de promoció de la internacionalització del sector en l'àmbit del desenvolupament rural.

L'objectiu d'aquesta visita segons ha explicat el conseller és «donar a conèixer a tots aquells països que tenen interessos en el sector lleter el projecte desenvolupat en aquest centre làctic, que reuneix totes les característiques per ser un referent més enllà de les nostres fronteres, ja que ha apostat de forma decidida en la recerca per tal de treure el màxim rendiment de la seva producció i això, sens dubte és un element molt atractiu de cara a les empreses lleteres nacionals i internacionals», informa l'ACN.

En aquest sentit, el DAAM està tramitant l'autorització d'aquesta granja com a Centre de Transferència d'Embrions, que és ara mateix la seva activitat principal, ja que la producció de llet, malgrat que és alta i de qualitat, és una conseqüència derivada de la investigació. Paral·lelament, des d'aquesta explotació també col·laboren amb l'IRTA en un projecte d'alimentació de vaques lleteres.

En el decurs de la visita, el conseller Pelegrí ha remarcat que «cal apostar per l'adaptació dels processos de producció a les noves expectatives, canvis i exigències de la societat i els mercats, ja que aquest és un dels grans reptes que s'han d'afrontar contínuament. Cal aportar eines de competitivitat, tot i mantenint l'essència dels nostres productes, i fer recerca de proximitat, ajudant i anant de la mà d'aquest sector».

El conseller ha recordat que la producció primària compta, així, de la mà de l'IRTA, «amb un aliat que dóna suport constant en coneixement i tecnologia en tots aquells aspectes i reptes dels seus processos productius de cria o cultiu».

Pla d'internacionalització / «La situació econòmica mundial fa del tot necessària la sortida de les petites i mitjanes empreses al mercat exterior. Aquest pas endavant ha d'anar precedit de l'elaboració detallada i conscient d'un pla d'internacionalització que passa sens dubte per la capacitat d'innovació del sector. El model d'explotació ramadera de La Ponderosa és tot un exemple en aquest sentit», ha conclòs Pelegrí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT