El Lusitans demostra al FC Santa Coloma qui mana en aquesta lliga

• L'equip de Sánchez es manté líder seguit per Sant Julià ?a dos punts? i UE ?a quatre?, que van vèncer
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Víctor Hugo (dorsal 17) i Samuel (5) feliciten Bruninho (20) en l'1-0 del Lusitans-FC Santa Coloma, ahir Foto: ÀLEX LARA

El FC Lusitans, defensor del títol i màxim favorit a reeditar-lo, va donar ahir un cop de la taula en imposar-se al FC Santa Coloma per 3-1. L'equip de Carlos Sánchez va resoldre un dels partits més complicats de l'any i es manté líder en solitari, ara perseguit per Sant Julià –a dos punts– i UE –a quatre–, que van saldar amb golejades els seus partits.

BRUNINHO MARCA EN 15 SEGONS / Bruninho va marcar ahir un dels gols més ràpids de la història de la Lliga. Només havien passat 15 segons quan el davanter del Lusitans va fer l'1-0. La primera part havia començat molt bé, però no va tenir gaires ocasions més. Només una de Rafa Brito, que va rematar una centrada perfecta de Víctor Hugo des de la dreta i que va fer pujar el 2-0, i una vaselina d'uns 55 metres a càrrec de Luis Blanco que va fer lluïr Ferran Pol.

En la segona part els colomencs van prémer. Xuts de Marc Pujol, Luis Blanco i dos d'Isma Quiñones, tots ells salvats per Pol. S'olorava el 2-1, però al minut 62 Alejandro va ser expulsat en veure la segona groga per una falta que va treure Luis i que Rafa Brito va rematar sol al segon pal per fer el tercer. Al minut 75, amb tot decidit, Adam Smith va fer el gol de l'honor.

La UE va endossar-li una maneta al cuer Principat. No va passar ni un quart d'hora i ja havia caigut el 0-1. Bernat va centrar des de la dreta, la defensa no va saber refusar i la pilota que caure morta al punt de penal perquè Riera controlés i afusellés Brahim. Al minut 33 el propi Riera va fallar un penal, però en la següent acció Vall va rebre en la frontal i no va perdonar. Víctor Bernat, el principal maldecap del cuer, va marcar el tercer abans del descans en rematar de cap al segon pal un servei de luxe d'Aitor Pereira des de la dreta. En una segona part més pausada, Aitor Pereira va fer el 0-4 al minut 61 i Víctor Bernat el 0-5 al 89.

CARLOS ISRAEL, ASSISTENT DE LUXE / El Sant Julià li va fer un set en blanc al FC Encamp tot i que li va costar trobar porteria. Fins el minut 26 gairebé no va inquietar la porteria de Pérez-Serrano. En aquell minut, però, Carlos Israel va protagonitzar una magnífica jugada per la banda dreta amb un retall de taló emulant Redondo a Old Trafford la temporada 1999-2000. Després va assistir a Oncina i aquest va marcar a plaer.

Carlos Israel va demostrar ser un assistent de luxe, igual que Oncina un rematador sense pietat. Tots dos van ser protagonistes de nou en el segon gol, a la mitja hora, amb una jugada molt similar a la del primer gol però sense el mític taló.

El 3-0 va arribar ja en la segona part, aquesta vegada amb Carlos Israel rebent a l'esquerra per donar-la al segon pal on Oncina estava amb la canya a punt. El 21 del Sant Julià va culminar un matí per emmarcar materialitzant una passada en llarg que significava el pòquer personal de gols i el 4-0. Amb l'Encamp entregat, Fabio y Kiko van fer pujar el 6-0 en els últims deu minuts.

L'ORDINO JA ÉS CINQUÈ / El nouvingut a primera Ordino va golejar l'Inter d'Escaldes per 1-5 i ja és cinquè en la taula amb sis punts més que el penúltim, vuit més que l'últim i quatre menys que el quart.

Es va avançar en el marcador amb un gol de Marinho, aprofitant el rebuig després d'un colze a colze de Guevara amb el porter Toscano. L'Inter va empatar a la sortida d'una falta lateral, gràcies a un Duarte més llest que ningú arran d'un cúmul de rebuigs dins l'àrea. Però abans del descans i després d'una centrada xut d'Àlex Rodriguez que va topar amb el travesser, els ordinencs van fer el segon amb una triangulació entre Nuno, Guevara i Carlos Gomes, que va finalitzar.

En la segona part Fatsini es va posar l'equip a l'esquena i va resoldre amb dos gols. L'1-3 al minut 48 sol davant el porter i l'1-5 al 89 després de deixar enrere dos rivals i picar-la per sobre de Toscano. Sebas Bertran havia fet el quart al minut 52, gol que ja suposava la sentència.