PUBLICITAT

L'ETR de Grau Roig està a punt per rebre l'alta tensió provinent de França

  • Un cop enllestits els tràmits administratius, caldran sis mesos per a l'entrada en funcionament
  • La línia, de 225 Kv, permetrà triplicar la potència instal·lada
EL PERIÒDIC
ENCAMP


05092010_etr
Marc Calvet, cap d'Alta Tensió de Feda, explica el funcionament de la sala de control de la subestació. Foto: ANA / A.R.
L'Estació Transformadora i Repartidora (ETR) Grau Roig de Feda ja es troba en fase de proves i assajos un cop ja s'ha acabat l'obra civil, la instal·lació dels equips i el seu connexionat. Un cop s'hagin enllestit els tràmits administratius -encara en curs- per a l'arribada de la primera línia de 225Kv provinent de França, en sis mesos ja podrà entrar en funcionament.

Segons ha explicat Marc Calvet, cap d'Alta Tensió de Feda, la posada en funcionament d'aquesta subestació transformadora i repartidora de la primera línia d'alta tensió de 225kv provinent de França "ens permetrà quasi triplicar la potència instal·lada i garantir els subministrament elèctric futur segons el creixement de la demanda energètica del país, evitant així possibles saturacions o sobrecàrregues de les línies actuals".

Calvet ha assegurat, en declaracions a l'ANA, que es tracta "d'una infraestructura estratègica per Feda, ja que serà una de les fonts principals de subministrament elèctric a la xarxa d’alta tensió, cosa que permetrà optimitzar-ne la transformació i distribució, així com cobrir la possible demanda energètica que tinguem a la part nord-est del país".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT