PUBLICITAT

Absolts dos russos acusats d'extorsió per falta de proves

  • L'afectat diu que el van amenaçar amb fer mal als seus fills si no pagava
C. GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la Batllia Foto: TONY LARA

Un rus resident a Andorra va rebre la visita de dos patriotes seus, els quals el van amenaçar amb agredir-lo, amb «trencar-li el cap» i fer mal als seus fills si no els pagava 15.000 euros. Aquesta és la versió del perjudicat que va donar ahir durant la vista del Tribunal de Corts, la mateixa versió que va donar als policies el desembre del 2012 i que va motivar la detenció d'aquestes dues persones de nacionalitat russa. Però ni l'afectat ni la fiscalia van poder aportar elements nous ahir durant la vista que justifiquessin aquesta acusació d'extorsió, motiu pel qual el propi Ministeri Fiscal va decidir retirar l'acusació.

Durant aquesta visita a Andorra els tres implicats van sopar junts a un restaurant, una vetllada que es va desenvolupar «amb normalitat», segons va assegurar un testimoni. Però llavors el perjudicat va demanar al restaurant fer una trucada a la Policia perquè «l'estaven amenaçant».

L'endemà la Policia es va personar a l'hotel on s'allotjava el resident rus (que no volia anar a casa seva per temor), i quan aquest va accedir a presentar una denúncia van aparèixer els dos homes misteriosos. Un agent va manifestar que l'home estava molt espantat, motiu pel qual van decidir detenir als dos russos. «Alguna cosa amagaven, venien per algun motiu, se'ls veia molt professionals», va assegurar un agent.

Posteriorment es van realitzar tràmits a través de la Interpol per conèixer la identitat d'aquestes dues persones. La resposta va ser que eren «fundadors i dirigents de vàries societats públiques, i no tenien antecedents penals», va explicar la fiscalia. Per aquest motiu se'ls va deixar en llibertat.

Ahir no es van presentar a la vista. De fet, el propi perjudicat els va pagar l'hotel i el bitllet de tornada a Rússia, segons va informar. I ja no ha tornat a saber res més d'ells. Davant de tanta obscuritat, també per part del propi perjudicat, la fiscalia va optar per retirar l'acusació, perquè «no hi ha proves ni una sospita» que realment passessin aquests fets.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT