PUBLICITAT

Un centenar d'andorrans aspiren a les vint places de Policia

  • A partir de dilluns la ciutadania podrà pagar les multes de circulació a través de la web del cos policial
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Ahir, a la una del migdia, va finalitzar el plaç per presentar-se com a aspirant a una de les 20 places per formar part del cos de Policia. Una hora abans del tancament, i segons va manifestar el director de la Policia, Joan Ramon Peralba, s'hi havien presentat un centenar d'andorrans. Peralba va assegurar que era la xifra que s'esperaven, tenint en compte l'important volum de persones que havien mostrat el seu interès per accedir a aquestes places abans de l'obertura del concurs públic.

Ara aquest centenar d'aspirants iniciaran el procés de selecció, amb les proves físiques i psicològiques pertinents. Tots ells estan citats el proper dimecres 27 de novembre al Comú d'Escaldes, en una sessió informativa per explicar quin serà el procediment les properes setmanes, fins que es decideixin els 20 nous membres del cos.

Les multes, per internet / Peralba va fer públiques les dades de candidats durant la presentació d'un nou servei integrat a la pàgina web de la Policia (www.policia.ad) per tal que la ciutadania pugui pagar online les seves multes de circulació. Estarà operatiu a partir de dilluns vinent i requerirà del codi de la sanció (que consta a la carta que arriba a casa), la matrícula i una tarja de crèdit. La Policia, segons va assegurar el cap d'Informàtica del cos, Jordi Giribet, no disposarà en cap moment del número bancari del pagador. En acabar el procediment el sancionat rebrà dues confirmacions –la del banc i la de la Policia– que podrà desar o imprimir com a justificant.

Tal i com va justificar el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, amb aquesta nova aplicació «s'eliminen tràmits innecessaris» de manera que el ciutadà no s'hagi d'adreçar a la seu central de la Policia per a fer el pagament de les seves sancions. Paral·lelament, «allibera càrrega de feina a agents», per tal que es pugui dedicar a «tasques més prioritàries».

Paral·lelament, el que pretén aquest servei via internet és augmentar els pagaments de sancions de la població, i reduir per tant el volum important de multes que, en no ser pagades, passen a la via jurisdiccional. En aquest sentit, el ministre va reconèixer preocupació pel «percentatge important de sancions que no es paguen» ni voluntàriament ni per la via jurisdiccional.

De moment, aquesta opció de pagament per internet només es podrà realitzar en el cas de multes de circulació i multes d'excés de velocitat. I només en el cas de vehicles amb matrícula andorrana. Però Espot va assegurar que aquesta opció presentada ahir «és el primer pas dins d'un pla estratègic que s'està elaborant per informatitzar tots els procediments policials».

A més a més, Espot va anunciar l'inici de treballs per modificar l'actual Codi de Circulació, en relació al preu de les multes, als terminis de pagament voluntari, i al pagament en el cas de persones de fora del país. Actualment aquestes darreres han de pagar al moment, segons dicta la llei, i per tant no té sentit posar a la seva disposició l'opció de pagament online.

«Estem explorant mecanismes per tal que puguem acabar cobrant les infraccions que realitzen els conductors estrangers», va manifestar Espot. I més tenint en compte que, des de fa pocs mesos, en cas contrari sí que s'han incrementat les mesures de control i sancions dels conductors andorrans que superen la velocitat màxima permesa en carreteres espanyoles i franceses.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT