Líders en solitari

• El triomf davant del ?jove' Clínicas Rincón i la derrota del Breogán a Logronyo deixen el BCA manant
R. M. S.

Green i Malick lluiten pel rebot, ahir al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

La debilitat del Clínicas Rincón va quedar ahir palesa davant d'un equip més fet com el BC River Andorra MoraBanc. No es pot dir que no hi va haver color, però sí que durant els 40 minuts els mèrits per guanyar van ser dels locals (87-77), que segueixen ferms en la primera posició de la lliga, i des d'aquesta jornada en solitari en perdre el Breogán de Lugo a la pista del Cocinas.com a Logronyo per un ajustat 82-81.

El domini andorrà es mostrar d'inici especialment en defensa. Un rebot de Schreiner i una recuperació posterior en camp propi van permetre l'equip rendibilitzar les opcions d'atac amb Zengotita encertat amb dues cistelles consecutives, un triple de l'austríac i, en el següent atac, un altre del basc. Amb 9-2 el primer pas estava fet i era el moment de agreujar la ferida, però els dos següents intents de triple d'Schreiner i Green no van entrar. El BCA, amb tot, es mostrava tan segur en defensa que en atac la qüestió era tenir paciència.

Així, de mica en mica es va obrir un espai en el marcador que va arribar fins els 10 punts de diferència amb el 19-9. Només en els segons finals el Clínicas Rincón, que estava patint per sumar i per evitar que el River MoraBanc ho fes, va maquillar el quart amb el 19-11.

El segon quart va començar amb l'aparició de Blanch amb dos punts, però sobretot amb la reacció del rival gràcies a un atac més agressiu que va permetre que jugadors com Malick sumessin amb jugada de dos més un (23-21), mentre en atac la desesperació arribava als andorrans perquè dominaven el rebot però cap pilota entrava, ni de palmeig, ni de lluita en la zona, ni de passada a l'exterior. Peñarroya llavors va demanar temps mort per aclarir conceptes i, en la represa del joc, va ser Trias qui, braç enlaire, va habilitar Green, fàcil, de cinc, sumant el 25-21, preludi del primer triple de Blanch, del també primer del nord-americà i d'Schreiner, que es va convertir en les següents jugades en un kamikaze encertat des de la línia de 6,75.

El 34-29 recuperava el pols del matx per als locals, i només Todorovic apareixent esporàdicament –un triple, un tir de dos– mantenia el conjunt de Màlaga, perquè era Gerbert Martí qui aportava el palmeig segur sota cistella per continuar sumant per als del Principat, encallats una mica des de la distància.

Però Blanch, sempre Blanch, passava per allà, quan eren els pitjors moments ofensius, per enviar una bomba llunyana, demanar falta i provocar l'avís dels àrbitres i que el públic també s'aixequés de les cadires, portat per la intensitat que augmentava. El 39-29 brillava amb una distància important que es va mantenir per marxar 45-35 al descans.

L'inici del tercer quart va servir per confirmar que el River MoraBanc estava per feina, i l'avantatge va començar a augmentar, tot i els intents visitants per retallar. Cinc punts seguits de Blanch situaven el 50-37, tot i que era el mateix aler qui errava un contratac que semblava fàcil, portant-se un tap –¿falta?–, Green solucionava el problema sumant en el rebot.

A partir d'aquí va aparèixer in crescendo el millor Todorovic i el canell de Guillén. El primer sumava sis punts seguits i retallava al 52-46, però res no servia als andalusos perquè els triples d'Schreiner i Zengotita mantenien i fins i tot augmentaven distàncies. L'últim quart va començar amb el River MoraBanc amb +16 (68-52), que va augmentar a +18 (70-52), i va continuar amb una davallada local que va fer por (80-71) segons es calfaven Guillén i Todorovic. Però, el temps es va exhaurir, i el lideratge ja era a Andorra.