PUBLICITAT

La FAK respon Ribeiro i l’aconsella calma o estudiaran altres mesures

  • Garcia insisteix en què es va acordar que passés dues rondes en Europeo o Mundial per rebre beca
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

20131121163344598
La tresorera de la FAK, ahir amb el president, el director tècnic i el seleccionador. Foto: ÀLEX LARA

La bomba de fum llançada per Tània Ribeiro en decidir abandonar la seva vinculació a la Federació Andorrana de Karate i voler competir per Portugal podria haver quedat en nores si l’esportista no hagués atacat l’ens que l’ha acollit durant els últims anys, «dels 16 als 25», segons va recordar ahir el director tècnic de la federació i pare esportiu de la karateca. No han caigut bé les seves declaracions atacant la FAK dient que no li donaven suport, que se sentia sola o que el combat del Campionat d’Andorra contra Sandra Herver tenia dubtes d’arbitratge. El fet que no hagi rebut beca del Govern ha estat el detonant de la marxa. El president de la FAK, Antoni Garcia, va dir ahir: «Teníem clar que en el moment que no tingués beca, deixaria la federació». I entre tota la polèmica, un avís: «Si no continua atacant, el tema es quedarà aquí; si continua, ja veurem què passa».
Ahir va assistir a la roda de premsa gran part de la junta de la FAK, a més del seleccionador Manel Jodar, que va defensar el paper de Sandra Herver, que va guanyar a Ribeiro el Nacional netament, segons tots els testimonis incloent un d’escrit de l’àrbitre Luis Ignacio Gómez, present a la final. La conferència pública va servir, a més, per desfer i argumentar tots els atacs de Ribeiro, com per exemple justificant el suport de la FAK a l’esportista amb dades econòmiques. «Des del 2009 fins octubre de 2013», va explicar Herver, «el cost global de les despeses de totes les competicions on ha assistit la FAK ha estat de 86.211 euros, mentre que la despesa de les competicions on ha participat Tània han estat de 26.296,55 euros, el que suposa el 32% dels diners globals».
Garcia, per la seva part, va explicar que fa dos anys ja va demanar Ribeiro que havia de millorar el seu rendiment, que estava bé superar una ronda internacional, però havia de millorar «perquè al darrera ve gent nova molt forta». Així, entre les exigències per obtenir la beca del Govern d’aquest any era superar no una, sinó dues rondes en el Campionat d’Europa o del Món, i no ho va assolir i per tant es va quedar sense beca. Així mateix, es va explicar que no hi ha vinculació entre la beca de Sandra Herver, de joves promeses, i la de Ribeiro, de plans especials. «No és aquesta la nostra Tània, no la reconeixem», va dir Herver. 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT