PUBLICITAT

La Ustcee no descarta la via judicial si el comú es nega a negociar

  • Els treballadors volen recuperar l’assegurança mèdica de cara al 2015
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

20131121182339468
33 El secretari de la USTCEE, Miquel Sánchez, ahir en roda de premsa. Foto: ÀLEX LARA

El Comú d’Escaldes-Engordany va comunicar als seus treballadors que de cara a l’any que ve els salaris continuaran congelats i que ja no es farà càrrec del complement de l’assegurança mèdica, segons va informar ahir el secretari general de la Unió Sindical de Treballadors del Comú d’Escaldes-Engordany, Miquel Sánchez. Així doncs, per al 2014 «ja no podem negociar res perquè «aquesta partida ja no es contempla al pressupost», ara bé, «volem començar a negociar amb el comú per, de cara al 2015, recuperar prestacions»; en cas que la corporació no estigués disposada a negociar «o no tingui cap intenció d’apropar-se en un futur a les nostres necessitats», llavors «no descartem la via judicial».
La Ustcee compta amb un 50% dels treballadors del comú afiliats, uns 150 treballadors, i tot i subratllar la seva voluntat de seguir treballant al costat de l’equip comunal i «ser un sindicat que treballi al costat dels polítics», Sánchez va dir que el comú ha de canviar, ja que actualment «només comunica les decisions i no treballa amb nosaltres».
Així doncs, de cara a l’any que ve, «esperem que sigui possible treballar conjuntament no perquè no hi hagi més retallades, perquè ja no n’hi poden haver més, sinó per intentar recuperar algunes de les prestacions que teníem», entre elles la de l’augment dels salaris segons l’augment de l’IPC.

FORMACIÓ A CANVI D’ASSEGURANÇA / Pel que fa a l’assegurança mèdica complementària, Sánchez va dir ahir que «aquesta prestació és un dels pocs avantatges que teníem els treballadors del comú» i que representa un «0’2% del pressupost total», una quantitat que no superaria els 40.000 o 50.000 euros. El fet de perdre aquest complement, «suposarà un increment de la despesa per cada treballador de 23 a 30 euros mensuals que hauran de pagar de la seva butxaca»; un preu que, per altra banda, seria menor «si el comú arribés com a corporació a un tracte per a tot el col·lectiu»·.
De fet, l’equip comunal els va informar que invertiria aquests diners en formació per als treballadors, una demanda que el sindicat havia fet quan va entrar el nou equip comunal, ara bé, «en cap moment ens van dir que la formació seria a canvi de l’assegurança mèdica complementària, és una decisió que s’hagués hagut de consensuar».
A més, tal i com va explicar Sánchez, «la formació ens beneficia a tots i també permet l’estalvi» ja que «tenir personal de l’administració format permetria no haver de contractar assessors per fer feines que poden fer els treballadors, i són nòmines que s’estalviarien».
La Ustcee va recordar que «els treballadors de l’administració vam passar un edicte i se’ns van prometre unes condicions». 

 

 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT