PUBLICITAT

30 permisos per a estrangers que vulguin venir als geriàtrics

  • Obertes autoritzacions per a professionals amb projecció internacional
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca, durant una compareixença posterior al Consell de Ministres Foto: ÀLEX LARA

per donar compliment a les modificacions a la Llei d'immigració efectuades el passat 10 d'octubre, el Govern va aprovar ahir en Consell de Ministres tres nous permisos de residència sense treball: autoritzacions de residència i treball per compte propi; de treball sense residència; i de residència en un centre geriàtric privat o en un centre de cures mèdiques. La darrera figura respon a la demanda de persones estrangeres per «venir a passar la vellesa a Andorra», va assegurar el ministre portaveu, Jordi Cinca. S'autoritzaran 30 permisos.

Així, amb els reglaments aprovats ahir es deroga la quota de residències passives com a tal, per subdividir-se en tres categories: residències sense activitat lucrativa; residència per a professionals amb projecció internacional; residència per raons d'interès científic, cultural i esportiu; i finalment la residència per anar a un geriàtric. Segons va informar Cinca, de la primera s'obren 390 permisos, per a la segona 30 i per a la tercera 50, a més dels 30 ja esmentats per poder accedir als centres geriàtrics del país.

Pel que fa a les quotes d'immigració per persones que treballen per compte propi, se n'obriran 150. Paral·lelament, s'obriran 100 permisos de treball «amb prsense residència. Aquesta figura respon a la demanda d'empreses que es troben en procés d'internacionalització. Tant aquesta com la resta de figures creades venen motivades per les «noves necessitats sorgides de l'obertura econòmica», va manifestar Cinca.

DEFENSA DELS TALLS EN L'ACCÉS FRANCÈS / En un altre ordre de coses, el ministre va defensar ahir els talls efectuats en l'accés a França el passat dimarts a causa de les nevades, i que van causar malestar entre els transportistes. Segons Cinca les condicions meteorològiques eren molt adverses i es van «salvar de manera bona», amb «talls puntuals per a vehicles pesats» que queden «justificats».

El ministre va informar que des de l'estiu s'està treballant conjuntament amb França per millorar la comunicació en cas de nevades intenses per tal que «els talls siguin cada vegada més puntuals». Per tot «s'està en la bona direcció i ahir [per dimarts] en vam tenir un bon exemple».

Precisament avui el Govern rep la visita de la prefecta de l'Arieja, Nathalie Marthien, per tractar tots aquests aspectes, així com d'altres relacionats amb l'educació i el turisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT