PUBLICITAT

Grandvalira s'avança i obre aquest cap de setmana

  • L'accés a les pistes serà gratuït per a 1.000 persones
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un treballador desenterra les cadires del telecadira, ahir al Pas de la Casa Foto: TONY LARA

Grandvalira, igual que han fet bona part de pistes d'esquí del Pirineu, ha decidit avançar l'obertura inicial de les seves instal·lacions. Així, els sectors del Tarter i el Pas de la Casa obriran aquest dissabte i diumenge per als clients amb forfet de temporada i per a les primeres 1.000 persones que s'apuntin a la seva pàgina web per a cada un dels dies, que a més hi accediran gratuïtament.

Les nevades dels últims dies i el fred que permet fer funcionar els canons de neu per produir neu de cultiu han portat a Grandvalira a voler celebrar el seu desè aniversari durant aquest cap de setmana. Durant la setmana vinent, però, es tornarà a tancar les instal·lacions, i l'obertura oficial es manté per al proper dissabte 30 de novembre.

Així, tot i aquesta preobertura, la data d'obertura oficial, quan tots els usuaris podran anar a esquiar al domini, es manté pel darrer dissabte de novembre. De fet, per aquest cap de setmana obriran 25 quilòmetres de pistes al Tarter, i una part del Pas de la Casa. Ahir operaris d'aquest sector encampadà treballaven a contrarellotge per retirar les grans quantitats de neu que hi ha acumulades i que cobreixen algunes instal·lacions.

Segons va informar Grandvalira en un comunicat de premsa, durant aquest cap de setmana es podrà gaudir d'un total de 40 quilòmetres esquiables distribuïts entre els sectors d'El Tarter i el Pas de la Casa, que no estaran connectats per pista. Concretament, hi haurà oberts quatre remuntadors al Tarter: TC Tarter, TSD Llosada, TSD Tossa Espiolets i TK Riba. Al Pas de la Casa hi haurà la pala central oberta amb el remuntados TSD4 Pas de la Casa en marxa. A aquest sector el gruix de neu és de 90 centímetres a la cota baixa (2.100 m) i de 110 centímetres a la cota alta (2.640 m).

Pel que fa a l'accés gratuït, es concedia a les primeres persones que van accedir a la seva pàgina web i van fer la reserva. Hi va haver un important volum de demandes que va saturar en certs moments la pàgina del domini.

Per al cap de setmana d'obertura oficial es preveu que hi hagi obert més del 60 o 70% del domini, ja que els canons continuen funcionant i encara es preveuen més nevades.

Vallnord manté l'obertura inicial /Per la seva banda, Vallnord no preveu avançar la data d'obertura de la temporada, i per tant es manté en el proper dissabte 30, com estava previst, segons va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT