PUBLICITAT

La Molina, Vall de Núria, Vallter, Masella i Vaquèira s'avancen

  • Gràcies al temporal, les estacions compten amb gruixos de neu
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Gruix de neu important a l'estació aranesa de Vaquèira Foto: EL PERIÒDIC

La temporada d'esquí s'inicia aquest proper cap de setmana del 23 i 24 de novembre a cinc estacions catalanes: La Molina, Vall de Núria, Vallter, Masella i Vaquèira-Beret. Gràcies al temporal d'aquests últims tres dies, diverses estacions han pogut avançar la seva obertura una setmana abans del previst ja que compten amb gruixos de neu excepcionals per a l'època de l'any d'entre 30 i 100 centímetres. Vallter ha estat la més beneficiada per la nevada i presumeix de gruixos d'entre 90 i 100 centímetres. Paral·lelament, Espot Esquí i PortAiné tenen previst obrir el cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre. Finalment, Boí Taüll obrirà el 5 de desembre coincidint amb el pont de la Puríssima.

La Molina, Vall de Núria i Vallter –estacions del Grup FGC– han avançat la seva obertura gràcies a la important nevada dels últims dies i les baixes temperatures. A la Molina, els gruixos varien entre els 30 i els 70 centímetres de neu pols. S'obriran 21 pistes, el Parc Lúdic i el Parc de Neu. El forfet adult costarà 22 euros i l'infantil, 16 euros. A Vall de Núria, els gruixos de neu pols van dels 40 als 60 centímetres. Obriran al públic les pistes de Finestrelles, Eina i Roc Malé, i el Parc Lúdic. El cremallera + forfet adult costarà 20 euros, i l'infantil 15 euros.

Vallter gaudeix de gruixos d'entre 90 i 100 centímetres de neu pols. Obriran 10 pistes, el Parc Lúdic i la nova zona d'activitats de muntanya. El forfet adult costa 25 euros i l'infantil, 16 euros (el dissabte 23 el preu inclou esmorzar i botifarrada). Després d'aquest primer cap de setmana d'obertura, les tres estacions romandran tancades fins dissabte 30 de novembre, data en què obriran també Espot i Port Ainé, i per tant ja romandran obertes totes les estacions de Turisme i Muntanya del Grup FGC.

A Vallter aquest dissabte se celebrarà una festa d'inauguració de l'estació, que aquesta temporada es reinventa incorporant multitud d'activitats de muntanya amb l'objectiu de facilitar l'accés a tots els enamorats de la neu a una àmplia gama d'esports de muntanya. Dintre d'aquest nou concepte d'estació podem trobar-hi diferents activitats complementàries com les sortides guiades en raquetes de neu o rutes i itineraris d'esquí de muntanya.

Botifarrada / Per a l'ocasió s'ha preparat una oferta especial per tots els visitants que visitin l'estació el dissabte 23. Per 25 euros els adults i 16 euros els infants, els visitants podran adquirir el forfet d'un dia, accés lliure per provar totes les activitats de l'estació i gaudir d'un esmorzar i botifarrada popular a peu de pistes.

A l'estació aranesa de Vaquèira, la més occidental del Pirineu català, els gruixos de neu ja fluctuen entre els 50 i els 80 centímetres i han permès obrir una setmana abans del previst. Serà una obertura parcial ja que del 23 al 29 de novembre estaran oberts a l'àrea de Vaquèira els telecadires Bosc, Mirador, Era Cabana i Jorge Jordana. Si bé al principi es va valorar només obrir la Cara Nord a través del telecadira Jorge Jordana, les intenses nevades i la bona acollida de l'obertura primerenca per part dels aficionats han motivat a l'estació a ampliar els remuntadors i pistes oberts a la zona central.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT