PUBLICITAT

Els treballadors de Copirineo signen l'extinció dels contractes

  • Rebran la indemnització mínima prevista a la llei
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Els representants dels treballadors de Copirineo signen l'acord Foto: ACN / SALVADOR MIRET

Els treballadors de Copirineo han signat l'acord per l'extinció de 42 dels 44 contractes laborals tal com preveu l'Expedient de Regulació d'Ocupació per liquidar l'empresa presentat per la direcció de la cooperativa lletera de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) i que afecta la totalitat de la plantilla. Dos treballadors seguiran encara algunes setmanes a Copirineo per col·laborar amb l'administrador concursal en la tramitació de documentació de l'empresa. Els treballadors rebran la indemnització mínima prevista en la normativa laboral de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats, que hauran de sol·licitar al fons de garantia salarial (Fogasa)

Amb la signatura de l'acord per l'extinció dels contractes laborals, la direcció de Copirineo i els treballadors han tancat definitivament l'ERO per liquidar l'empresa, després que no es pogués signar la setmana passada per manca d'acord amb la representació sindical per les antiguitats. L'acord ha comptat amb la conformitat de la totalitat de la plantilla, segons ha explicat l'advocat de la direcció de Copirineo, Luis Alberto Mir.

La plantilla rebrà la indemnització mínima prevista en la normativa laboral de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats. Així, cada treballador rebrà un màxim d'indemnització per l'extinció del seu contracte de 18.000 euros per part del Fogasa, mentre la resta que els pertoca per l'antiguitat anirà en funció del capital que es pugui recollir de la venda dels actius de Copirineo, que s'iniciarà ara. Cal recordar que la mitjana d'antiguitat a l'empresa dels treballadors de Copirineo és superior als 20 anys

El portaveu del comitè d'empresa, Domigo Sànchez, ha reclamat que s'agilitzi la tramitació de la documentació per tal que puguin rebre les indemnitzacions previstes al més aviat possible, així com suport per trobar una nova sortida laboral. Sànchez ha qualificat la signatura «d'acord de mínims» i ha afirmat que les «indemnitzacions són ridícules però són les que hi ha per llei». «No és un gran moment per nosaltres perquè aquí hi ha molts com jo que portem 40 anys a l'empresa i aquesta 40 anys de treball estan ara aquí en un paper signats», ha afirmat. També ha assegurat que l'empresa s'ha compromès a pagar-los el mes de novembre, si no tot la part que han treballat, diners que en cas d'acabar cobrant aniran a càrrec de Copirineo. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT