PUBLICITAT

Potenciar el glamour del vi

  • La 1a trobada de microproductors reunirà una quarantena de cellers d'Andorra, França i Espanya
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Torres, Álvarez, i Segarra, ahir durant la presentació de la trobada. Foto: TONY LARA

Sant Julià es convertirà el proper dissabte 30 de novembre en la capital del vi. O més ben dit, en la capital dels microproductors de vi. Actualment n'hi ha quatre a Andorra (Borda Sabaté, Casa Beal, Celler Mas Berenguer i Casa Auvinyà), i tots estan localitzats a la parròquia laurediana. Els quatre productors vinícoles seran presents a aquesta trobada, que reunirà més d'una quarantena de cellers provinents de França i d'Espanya.

Parlem de la primera trobada de microproductors, un esdeveniment que neix amb el suport d'Andorra Turisme i el Comú de Sant Julià de Lòria amb l'objectiu de perdurar en el temps i de convertir aquesta cita anual en una jornada de glamour i savoir faire vinícola. Tal i com va exposar el director de Productes i Nous projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, «el vi és un producte relacionat amb un poder adquisitiu mig-alt», i més tenint en compte que els microcellers treballen amb uns costos alts de producció d'ampolles degut a les seves reduïdes dimensions.

Tot està preparat per aquesta cita vinícola al Centre de Congressos lauredià. La previsió és que hi acudeixin entre 600 i 700 persones. Durant la jornada, va explicar el conseller d'Agricultura de Sant Julià, Calres Àlvarez, s'hi celebrarà un tast de vins amb totes les propostes presents, que es podrà degustar comprant un tiquet de cinc euros amb accés a una copa i a cinc tasts, així com un assortit de tapes al migdia. A aquesta àrea també hi haurà una exposició fotogràfica sota el nom Vinyes i la transformació del paisatge.

La segona àrea d'aquesta trobada serà la de ponències i tertúlies. Gràcies a la col·laboració de l'Associació de Sommeliers d'Andorra, hi seran presents prestigiosos enòlegs, com Alain Graillot, productor de Corze Hermitage, l'enòloga Maria Isabel Mijares o el sommelier de la Fundació Bulli i Nas d'Or, David Seijas. A més, durant les tertúlies, s'hi presentaran i debatran aspectes com les noves tecnologies relacionades amb el vi, i els darrers avenços en biodinàmica aplicada a la producció de vi de manera artesanal.

La iniciativa també té el suport de l'Associació de Sommeliers d'Andorra. La seva representant, Carme Segarra, va manifestar que els pot ajudar a difondre la seva tasca, que «hauria de tenir molta importància en un país turístic com Andorra», i que representa la continuació dels esforços dels viticultors i productors.

Tot plegat, ha d'ajudar a contribuir en aquesta potenciació de la marca Andorra a l'exterior, en aquest cas partint de la gastronomia. Per aquest motiu s'ha decidit vincular aquesta trobada amb les jornades Andorra a Taula que s'estan celebrant durant tot el mes de novembre. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT