PUBLICITAT

Les pistes d'esquí del Pirineu acorden no apujar els preus

  • Inverteixen 5,6 milions en millores, més del doble de l'any passat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Puig i Nolla en la presentació de la propera temporada d'esquí Foto: ACN

Per incrementar el nombre d'esquiadors, que l'any passat van sumar 1,8 milions, per primera vegada les empreses de les instal·lacions del Pirineu han acordat no apujar preus dels forfets. La temporada es preveu que comenci a finals d'aquest mes, condicionat a l'arribada del fred i de la neu. Xavier Nolla, president de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), i el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, van ser els encarregats de presentar la temporada 2013-2014 i les inversions i novetats que presenten les pistes d'esquí de Baqueira/Beret i Masella més les sis integrades dins de l'empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Nolla va explicar l'esforç que fan les pistes d'esquí en no pujar preus aquesta temporada, tenint en compte que la mitjana de preus del forfet al Pirineu de Catalunya està en els 20,41 euros per sota de la mitjana de les pistes espanyoles amb 20,64 euros però una mica per sobre dels 20,23 euros de mitjana de les franceses.

Les inversions agregades d'aquestes instal·lacions sumen un total de 5,6 milions, dels quals 1,3 milions són per a nous remuntadors i la resta a obres de millora i manteniment. Aquesta xifra invertida aquesta temporada suposa un 174% més que la inversió realitzada l'any passat que va ser de 2 milions, la xifra més baixa dels últims quinze anys i que l'ACEM espera hagi suposat «tocar fons» en aquest període de crisi, segons informa l'ACN. En el transcurs de la presentació de les novetats de la temporada, Nolla va explicar que dels 1,8 milions d'esquiadors que van passar per les pistes dels Pirineus l'any passat, poc més d'un milió va utilitzar les pistes de la demarcació de Lleida i poc més de 700.000 van ser usuaris de les instal·lacions de Girona. Aquests esquiadors van moure en les instal·lacions de neu 36,6 milions d'euros amb un impacte que es va multiplicar per set fins arribar a generar una facturació addicional de 274,5 milions d'euros.

Les inversions que s'han fet a Baqueira Beret han anat destinades a la millora de pistes, especialment en les pistes de Bonaigua i Beret. La cafeteria del nivell 1.800 ha invertit en obre de remodelació, s'ha construït el Nou Baqueira Store a les galeries de Ruda i s'han comprat dues noves màquines de trepitjar neu d'última generació que incrementen un 20% la seva productivitat. En quant a la instal·lació de Masella, la novetat és la posada en marxa de l'esquí nocturn, amb tretze pistes amb un total de 10 quilòmetres amb 420 metres de desnivell i 7 remuntadors. Aquestes pistes estaran obertes tots els divendres i dissabtes. En les instal·lacions de les empreses públiques integrades en el grup FGC, els preus han baixat en percentatges que van del 3,3% a la Vall de Núria fins el 32,8% a Vallter. A Espot i Port Ainé la principal novetat d'aquest any és el forfait per l'esquiador debutant de 16 euros i per últim a Tavascan s'ha apostat per el freeride i l'esquí de muntanya amb monitors especialitzats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT