PUBLICITAT

El comú recupera les instal·lacions que ocupava Ordino Studios

  • El gerent Albà i la cònsol Naudi, en presència del batlle i un notari, van signar dijous el document
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Presentació de la porta d'Stargate d'Ordino Studios Foto: TONY LARA

El gerent d'Ordino Studios, Jordi Albà, va tenir un dijous atrafegat. De les dependència policials a la batllia a l'espera de s'hi ingressava a la presó o quedava en llibertat per malversació de fons públics i apropiació indeguda, segons la denúncia feta per la Societat de Drets d'Autor i Drets Veïns (SDADV). Mentre encara existien els interrogants sobre on passaria la nit l'empresari, se'l va veure pels carrers d'Ordino. Era evident que la batllia l'havia deixat en llibertat, amb càrrecs per ser més precisos. A les dotze de la nit, quan canviava un dia que va ser demolidor per a Albà, aquest es reunia amb la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudi, acompanyats per alguns funcionaris del comú, i on també estaven presents el notari Isidre Bartumeu i el Batlle.

Interrogants / Les pregaries dels cònsols ordinencs van fer efecte. Ventura Espot i Naudi havien demanat en el consell de comú del 31 d'octubre «la benevolència de la justícia per poder utilitzar a les properes festes nadalenques» els locals que ocupava Ordino Studios al Centre de Congressos. Era una preocupació comprensible que va treure a la llum el conseller de l'oposició, Enric Dolsa, quan tot eren conjuntures sobre el futur després que esclatés la situació de l'empresa de l'audiovisual, en fallida i amb deute amb els empleats i proveïdors. Dijous a la nit la corporació ordinenca recuperava les instal·lacions. En presència del notari i del batlle es va fer un inventari notarial amb els béns que són propietat de l'empresa, que van ser precintats i guardats en una sala buida, tal com va explicar ahir Naudi.

Finalment ha estat un tràmit àgil. Molt més del que esperaven l'equip de govern i la mateixa oposició al comú, que en la darrera sessió van expressar el seu neguit pel fet de recuperar la possessió dels locals d'una empresa que estava en mans de la batllia per declarar la seva fallida. El Comú ordinec recupera el local. No ho tindrà tan fàcil amb el deute. Ordino Studios té un deute pel lloguer que ronda els 32.000 euros sense comptar la llum i l'aigua. El contracte de lloguer va entrar en vigor el 2009 a un preu molt mòdic, per sobre dels mil euros mensuals. La corporació va prioritzar l'arribada a la parròquia d'una empresa avalada pel Govern amb un projecte innovador davant el que podia guanyar per la cessió en lloguer. Però fa uns mesos van aparèixer els primers símptomes de que alguna cosa no anava bé i es va decidir el fraccionament del deute amb la corporació pel lloguer. El final ja se sap: dijous a la mitjanit a Ordino Studios.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT