PUBLICITAT

Andbank no podrà assumir la seva part d'Inversis fins l'estiu vinent

  • El banc andorrà manté contactes per adquirir gestores espanyoles
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
La seu central d'Andbank Foto: ÀLEX LARA

bancha March ja s'ha quedat amb el control majoritari d'Inversis, i ara inicia el posterior procés de segregació, el qual hi està implicat l'entitat Andbank. El banc andorrà ha comprat el negoci minorista, però no podrà fer-se amb el control d'aquest negoci fins el proper juny o juliol. És a dir, la segregació definitiva d'Inversis per part de Banca March no arribarà fins l'estiu vinent.

El canvi de mans de l'entitat Inversis ha estat senzill, però el repartiment serà més complicat. Segons apunta el mitjà de comunicació Vozpópuli aquesta situació té preocupada a l'actual plantilla d'Inversis. Entre d'altres coses, perquè hi ha àrees i persones amb activitat tant al segment institucional que es quedaran March-Orey com al minorista que es quedarà Andbank. Fonts internes asseguren que al voltant de 170 persones poden anar a la part d'Andbank, d'una plantilla que supera les 300.

Un altre aspecte complex és la informàtica, entre d'altres coses perquè tot i la escissió hi ha un acord firmat perquè les ordres relacionades amb els clients particulars segueixin desenvolupant-se a través de la plataforma propietat de March-Orey. Per tot, les dues parts hauran de tenir una adequada integració de sistemes.

D'altra banda, també entra en joc el futur dels components de la xarxa agencial. Els banquers d'Inversis asseguren que encara no han rebut cap comunicació, a l'espera de saber si Andbank té un pla de fidelització que contempli una prima de retenció (habitual en aquest tipus d'adquisicions).

Segons assegura Vozpópuli, entitats com Banc Sabadell i Bankinter estan literalment «a la caça del banquer», sense descartar d'altres banques privades. I és que un banquer amb clients «és una peça molt preuada» a l'àrea de la banca privada, on a més de comprar entitats també és busca comprar clientela incorporant agents comercials.

Andbank vol seguir comprant / Per aquest motiu, Andbank no s'ha relaxat mentre espera que li arribi el torn d'integrar definitivament el negoci particular d'Inversis i continua mirant l'opció de realitzar alguna adquisició més a Espanya. Segons assegura el mitjà espanyol, ha mantingut contactes amb diverses gestores nacionals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT