PUBLICITAT

La fiscal rebaixa la demanda de presó per a la pianista

  • Demana un any i vuit mesos i una multa de 1.620 euros
EL PERIÒDIC
GIRONA

La fiscal ha rebaixat substancialment la demanda de presó per a la pianista de Puigcerdà acusada de molestar una veïna amb assajos constants. Dels set anys i mig inicials, ara el ministeri públic ha passat a un any i vuit mesos, tant per a la jove com per als seus pares. A més, demana que paguin una multa de 1.620 euros i que durant mig any la noia no pugui tocar mai el piano. L'acusació particular, per la seva banda, demana una condemna de cinc anys i mig de presó. La defensa manté l'absolució. La fiscal Emma Ruiz considera que les molèsties que la pianista va provocar a la veïna, que vivia al pis de dalt, constitueixen delicte emparant-se en el dret que tothom té «a ser deixat en pau».

Darrera sessió del judici contra la pianista de Puigcerdà de 27 anys, acusada de molestar la veïna del pis de dalt amb assajos constants entre finals del 2003 i del 2007. Al procés, no només hi havia la noia acusada, sinó també els seus pares, a qui s'acusa de no haver adoptat totes les mesures per evitar que els sons de l'instrument posessin la denunciant dels nervis.

Els darrers testimonis van ser els experts en sonometria i els psicòlegs que van atendre la veïna. Deixant de banda les proves de so que va fer la Policia Local, se'n van fer dues més, aquestes per una experta acreditada. Les mesures es van dur a terme al dormitori de la veïna). Cada prova de sorolls va constar de tres enregistraments, d'un minut de durada cadascun. El primer dia, el piano sonava; el segon, no. L'experta ha explicat que les lectures, després de contrastar-se i ponderar-se, van donar com a resultat que el soroll que se sentia durant els assajos era de 36,8 dB (quan al casc antic el límit màxim és de 30 dB.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT