Andorra rep massa càstig en la derrota contra Estònia

• Perd 0-2 malgrat fer un dels millors partits de la fase, i Xavi Vieira i Leo, sancionats en veure la groga
I. MOURE

Èric Rodríguez (de vermell) refusa una pilota pressionat per Lipin, ahir Foto: TONY LARA

Estònia, l'únic rival contra el qual Andorra havia obtingut un resultat positiu (1-1) en aquesta fase de classificació per a l'Europeu sub-21 del 2015, ahir va tenir tot de cara en l'enfrontament de la segona volta a l'Estadi Comunal. El combinat exsoviètic s'ho va trobar tot de cara: sense fer gran cosa i al contrari que la tricolor, que va fer un dels millors partits de la fase, va acabar imposant-se 0-2. Els problemes no es van acabar aquí ja que els dos únics jugadors de la selecció que van veure la targeta groga estaven amenaçats de sanció i es perdran el pròxim partit, dimarts de nou al Comunal davant Dinamarca, la favorita del grup 2.

El combinat que dirigeix Justo Ruiz pràcticament no va passar dificultats en defensa en tota la primera part. Al llarg de la mitja hora inicial va tenir controlat al rival, no li va concedir ni mitja ocasió d'apropar-se a Jordi Rodríguez i fins i tot va gaudir d'un parell d'ocasions clares de gol: una de Xavi Vieira al minut 11, amb una falta directa d'uns 35 metres que va fer lluir el porter Meerits; i una altra al 29 fruit d'una centrada per la dreta de Rebés que Leo, sol al segon pal, no va arribar a empènyer perquè el central Podholjuzin va refusar in extremis.

Estònia sí va prémer superada la mitja hora de joc i al 38 Rebés va haver de salvar sota la línia de gol una rematada de Raudsepp que ja havia superat Jordi Rodríguez.

El setge visitant va continuar en la represa fins que va arribar el premi, immerescut per a la tricolor perquè li estava jugant de tu a tu, amb un bon posicionament, pressions en els moments adequats i contundència en la rereguarda quan s'olorava el perill. Un minut abans del gol, al minut 49, Leo havia rematat als núvols des del primer pal una centrada rasa de Xus Rubio per la dreta. Pocs segons després es produïa un córner a l'àrea tricolor i Jordi Rodriguez va refusar al primer pal amb tanta poca contundència que Lipin va poder pentinar la pilota a dins.

El meta andorrà es va lesionar i deu minuts més tard, ja amb Joel Garcia sota pals, el defensa Kulinits va treure un xut des de 35 metres en paràbola, impossible d'aturar. Allò va ser la sentència perquè l'emoció i les oportunitats van morir en aquell moment. Quedava més de mitja hora de nevada que sobrava.