Una selecció repleta de baixes perd contra Biscaia

• El combinat basc celebra el seu centenari amb un 5-2 contra Andorra
ESCALDES-ENGORDANY

Jona passa la pilota en un atac de la selecció, al Preeuropeu del gener Foto: TONY LARA

La selecció de Biscaia de futbol sala està vivint el seu centenari en aquest 2013 i ahir, amb motiu de l'efemèrides, va disputar un partit amistós contra Andorra. La tricolor s'hi va desplaçar amb la baixa de gairebé tots els pesos pesants però amb una gran imatge va acabar cedint 5-2.

Biscaia, entrenada per José Venancio,va tenir davant una tricolor amb jugadors com Edgar (15 anys), Èric (16), Marc Eduard, David Férriz, Omar o André. El jugador del CE Sant Julià Jona, amb 28 anys, era el més gran amb diferència i d'altres com ara Jorge Dias, Nacho Llamas, Aitor, Johny o Ferreiro ni tan sols s'hi van desplaçar: «Era un partit ideal per la gent jove, per fer grup i transmetre'ls que ells també són importants en la selecció tinguin o no més protagonisme que d'altres... I m'ha sorprès la seva resposta», va assegurar després del partit un Xavi de la Rosa que estava més que satisfet per la imatge de la tricolor: «Cal felicitar-los perquè han fet un gran partit i una manera molt maca d'acabar l'any».

Andorra, com mana el llibre d'estil de De la Rosa, va jugar com sempre, amb pressió a l'altra pista, marcant un alt ritme de joc. Biscaia també va aplicar un estil similar i el partit es va convertir en un continu joc d'anades i tornades. No era un partit oficial en el qual s'apuntessin tots els detalls, però segons va explicar el seleccionador nacional la primera part va ser molt oberta, amb diverses ocasions a les dues porteries i al final un 2-2 amb què es va arribar al descans. «En la segona part l'esforç físic va passar factura i tots dos equips van abaixar les revolucions. Biskaia es va endur el triomf amb tres gols a pilota aturada.