PUBLICITAT

Jordi Albà queda en llibertat

  • La policia va detenir el gerent d'Ordino Studios per un presumpte mal ús dels diners de la Sdadv
  • La batlle decreta llibertat amb càrrecs per l'inculpat, la família del qual ja no resideix al Principat
L.F.M / J. R. B
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El gerent d'Ordino Studios i ex president de la SDADV, Jordi Albà. Foto: TONY LARA

El gerent d'Ordino Studios, Jordi Albà, va ser detingut dimecres, no per cap tema relacionat amb la fallida de la productora, sinó per malversació de fons públics i apropiació indeguda. La denúncia la va fer la Societat de Drets d'Autor i Drets Veïns (SDADV) , de la qual Albà va ser president. La societat l'acusava d'haver utilitzat a benefici propi la targeta de crèdit de l'entitat en dos viatges que va fer als Estats Units i a Madrid, tot i que fa uns mesos va retornar els diners – uns 4.000 euros.

La defensa d'Albà va presentar ahir un procediment d'habeas corpus, tal i com va informar al migdia RTVA, per considerar que la detenció havia estat il·legal, però no va prosperar, i a la tarda Albà passava a disposició judicial, tal i com va informar la Policia. Finalment, la batlle que instruïa la causa va decidir deixar en llibertat amb càrrecs Jordi Albà, després de prendre-li declaració.

Fonts properes al cas van informar ahir a aquest rotatiu que tot i que la batlle hagi decidit deixar-lo en llibertat, «el perill de fuga» d'Albà «és evident», i més tenint en compte que la Batllia encara no ha decidit si la fallida d'Ordino Studios va ser fraudulenta o no. Les mateixes fonts van explicar que, de fet, la família del gerent de la productora ja no viu al Principat i que «els seus fills es van acomiadar dels seus companys d'escola fa uns dies i els van dir que se'n anaven a Barcelona».

EL CAS SDADV / L'actual president de la SDADV, Jordi Barceló, va explicar ahir a l'ANA que al mes de juny van detectar diverses despeses que Jordi Albà havia fet amb la targeta de crèdit de l'entitat en diferents moments que no eren justificables, i que ascendien a uns 4.000 euros. Va ser llavors quan els membres de l'entitat van demanar a Albà que justifiqués les despeses o les retornés; ell va acabar retornant els diners i va dimitir del càrrec. Tot i això, i amb l'objectiu de portar una gestió transparent de l'entitat, Barceló va explicar que s'havia decidit informar a la Fiscalia sobre la qüestió, i que aquesta ha estat investigant el cas durant els darrers mesos, fins a culminar amb la detenció d'Albà el passat dimecres a la tarda.

Barceló va afegir que no li va sorprendre la notícia sobre la fallida d'Ordino Studios, i es va mostrar alleujat pel fet que ells detectessin a temps les irregularitats comeses i d'haver pogut recuperar els diners.

NOTÍCIES QUE NO SORPRENEN / A Barceló no el va sorprendre la notícia de la fallida, segons les declaracions a l'ANA; al director de RTVA, Francesc Robert, tampoc, ja que va explicar que ja havien decidit no renovar amb Ordino Studios pel Club Piolet. I al Govern ,tampoc, quan el ministre Cinca va reconèixer que li havien denegat un aval aquest any «en detectar tensions a tresoreria». I això sense tenir en compte la inspecció laboral que es va dur a terme des del ministeri d'Interior el passat mes de setembre, i en la qual es van detectar onze treballadors en situació irregular.

Per no sorprendre a ningú, la situació ha arribat fins al punt que l'Executiu dóna per perduts els 750.000 euros, tal i com es desprèn de les declaracions del ministre de Finances al Consell General. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, va qualificar l'afer d'«imprudència» i d'«autèntica vergonya», perquè al seu entendre s'han produït «una cadena d'errors i una manca de supervisió i control», per la qual cosa va demanar al Govern sobre possibles dimissions, que aquest ja va respondre que no es plantejava.

ANTECEDENTS / Com ja va avançar aquest rotatiu, Ordino Studios i ara el cas de la SDADV , no són, ni de lluny, les úniques causes obertes que Albà té pendents amb la justícia. Aquí al Principat diverses empreses del país han presentat demandes per impagaments de serveis que se li havien proveït. Mínim en dues d'aquestes Albà està considerat «en rebel·lia» ja que no es va presentar a la causa. I això clar, sense oblidar els precedents a Catalunya, dels quals ja va parlar aquest rotatiu, i que es podrien resumir dient que es va escapar de pagar 28 milions de pessetes a la Generalitat, que aquesta li va donar per fer una pel·lícula que mai va veure la llum, i que va ser denunciat per extorsió el 2003 pel Fòrum de les Cultures.

Condemnar per «evasió d'impostos» va servir als americans als anys 30... La malversació de fons de l'SDADV no és el mateix, però hagués evitat el risc de fuga que alguns temen.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT