PUBLICITAT

El River MoraBanc visita un Força Lleida «que pega», però irregular

  • El pivot Gerbert Martí avisa de l'agressivitat del rival i Peñarroya confia en la «mentalitat» del seu equip
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Pablo Sánchez i Marc Blanch, els dubtes d'avui contra el Força Lleida Foto: ÀLEX LARA

Aquesta LEB Or és una caixa de sorpreses, perquè en primer lloc no hi ha cap equip dolent –cada jornada hi ha novetats–, i en segon perquè tots tenen un punt en què són uns mestres. Si seguim aquest raonament que emana del BC River Andorra MoraBanc llavors s'ha de pensar que el Força Lleida és un conjunt «complicat, com tots», segons va dir ahir Joan Peñarroya, que confia en la «mentalitat» del seu equip, però també que, «bàsicament, pega», en paraules del jove pivot Gerbert Martí. Avui el matx es disputa al Barris Nord lleidatà a partir de les 21.00h.

El Força Lleida és, a ulls de Peñarroya, «un equip que a casa seva millora les seves virtuts». Aquí és on es mostren les dades que diuen que només han guanyat dos partits de les sis jornades disputades, i els dos a casa contra el Planasa Navarra (85-78) i el FC Barcelona (84-70). En aquest punt, s'ha de recalcar una dada important, i és que el Barça és penúltim de la classificació amb només una victòria, i que el Planasa no ha guanyat cap partit i, per això, és el cuer.

Però Peñarroya insisteix en el potencial del rival perquè, evidentment, el que no pot fer és sortir davant dels mitjans a dir que passaran per sobre del Lleida, cosa que, vista aquesta dèria per guanyar de més de 20 i passejant-se que sembla que ha contagiat l'afició, seria una insensatesa: «És dels pocs equips de la categoria que pressiona tot el partit, alterna diferents defenses en zona i és l'equip que rep més faltes de la competició». El tècnic andorrà, a més, va recordar ahir el partit amistós disputat contra l'equip de Joaquin Prado a Oliana: «Ens van desestabilitzar perquè no estàvem acostumats a què t'arriben cops per tot arreu».

Aquest és el tema: «l'agressivitat». Gerbert Martí, home de poques paraules davant dels mitjans de comunicació, ahir però no es va tallar: «És un equip que pressiona molt, juga dur... bàsicament, és un equip que pega». En aquest sentit, Peñarroya ratifica l'agressivitat del rival, i apunta als seus jugadors: «No podem pretendre jugar al seu nivell pressionant i ficant mans i cos amb acceleració, però sí preparar-nos per a què aquest joc no ens afecti». «Físicament», va afegir-hi el tècnic, «estem preparats». El tema mental, per altra part, preocupa dins de l'equip andorrà, però se suposa treballat i superat durant la setmana. «Hem de tenir la capacitat de quan les coses van de cara, allargar-ho, i quan no van de cara, ser més curosos amb les coses que hem de fer bé», va cloure Peñarroya.

DUBTES: PABLO SÁNCHEZ I MARC BLANCH / Tota la setmana en blanc és el balanç de Pablo Sánchez i Marc Blanch. El primer es va lesionar la passada setmana durant un entrenament i ja no va poder jugar al Poliesportiu, divendres, contra el Quesos Cerrato Palencia. I el segon, precisament contra els castellans, es va fer un esquinç de turmell. Ahir van formar part de la sessió matinal però només per fer tir, i els dubtes sobre la participació dels dos jugadors en el matx d'avui es mantenien a la tarda. Ara bé, els resultats de les proves, segons va dir ahir el tècnic, van ser satisfactoris. El que es pot dir és que fins la roda d'escalfament, no se sabrà si tindran minuts aquesta nit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT