PUBLICITAT

Alcobé matisa el seu optimisme sobre la crisi

  • Assegura que s'ha tocat fons i «que es comença a sortir» de la conjuntura
C. G.
ANDORRA LA VELLA

El passat dilluns i durant la seva intervenció en el 12è fòrum d'Empresa Familiar Andorrana (EFA), el ministre Jordi Alcobé va manifestar que, partint de l'evolució dels indicadors econòmics, Andorra «deixa enrere set anys de crisi i que s'ha «emprès el camí de la recuperació econòmica». Ahir el ministre va voler matisar aquestes paraules i tot i que va assegurar que el Principat «ja ha tocat fons», el que s'aprecia és «un canvi de tendència» i que «es comença a sortir de la crisi».

És a dir, la crisi encara hi és, però s'ha iniciat el procés de recuperació. O el que és el mateix, «un canvi de tendència després de més de cinc anys de caiguda». Un camí «que no serà fàcil per ningú», va reconèixer.

Per justificar aquest optimisme (més moderat que dilluns) va presentar tres indicadors, la seva evolució de gener a juny i la seva comparació respecte al mateix període del 2012. Per exemple, les importacions, que creixen un 3,7% de gener a setembre per primera vegada en nou anys. També la creació de nous negocis a Andorra presenta un saldo positiu de 148 noves obertures, quan al 2012 el balanç era de menys 99 (és a dir, més tancaments que obertures). Finalment, els demandants al Servei d'Ocupació, que durant cinc mesos seguits (de juny a octubre) presenten xifres més positives que les de fa un any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT