PUBLICITAT

Cinca veu «complicat» un acord amb els funcionaris

  • El Govern vol que la fórmula final tingui un impacte zero a les arques
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre portaveu, ahir durant la compareixença posterior al Consell de Ministres Foto: ÀLEX LARA

el ministre de Funció Pública, Jordi Cinca, va reconèixer ahir que serà «complicat» arribar a un terme mig amb els sindicats pel que fa a les negociacions per a les prejubilacions. El Govern té una posició, que és que les prejubilacions només es mantinguin per als funcionaris de més de 60 anys, mentre que els sindicats demanen que s'hi puguin acollir tots els treballadors que tinguin una antiguitat superior als 20 anys. Segons va assegurar Cinca, «és difícil millorar massa la proposta que hem fet» tenint en compte que ja supera «els límits» del que pot assumir econòmicament l'Executiu.

De totes maneres, i tal i com va informar el ministre, el Govern respondrà a la demanda feta pels sindicats, de tenir un estudi de tots els treballadors que porten més de 20 anys per saber com afectaria que aquests puguin jubilar-se amb les condicions actuals.

El parer del Govern és que la fórmula que s'acordi tingui un impacte neutre, és a dir, que el cost es compensi amb el que es pagui de menys un cop el funcionari arribi a l'edat de jubilació obligatòria. Per tot, la proposta del Govern és que els funcionaris que es prejubilin ho facin cobrant el 50% del darrer salari, i que aquest percentatge es mantingui un cop arribin a la jubilació.

En qualsevol cas, Cinca ja va anunciar que amb acord o no, la negociació es podrà acabar abans de Nadal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT