PUBLICITAT

La Ronda dels Cims, classificatòria per a la Hard Rock Endurance

  • Només quatre curses a Europa serveixen per poder disputar la carrera de les 100 milles a Colorado
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns corredors de la Ronda dels CIms de l'edició d'aquest 2013 Foto: TONY LARA

la Ronda dels Cims segueix tenint un gran pes internacional. La Hard Rock Endurance Run de Silverton (Colorado, als Estats Units), ha donat el vistiplau a què la cursa andorrana entri entre les quatre carreres europees que poden donar el bitllet a un corredor per poder disputar-la. A més de la Ronda, en són també des de l'any passat el Tor de Geants d'Itàlia, l'Ultra Trail Ehunmilak d'Espanya, i l'Ultra del Montblanc.

Aquesta prova, de 100 milles (uns 160km), es disputa a Silverton amb un recorregut també circular que passa per les ciutats de Lake City, Ouray, Telluride i Ophir. Es tracta d'una cursa de gran duresa, per la qual cosa s'ha de donar garanties d'experiència a l'organització, i la Ronda dels Cims les acompleix.

COINCIDEIXEN EN EL CALENDARI / La participació en aquest 2013 a la Ronda ja permet entrar en el sorteig de dorsals per a l'edició de 2014 de la Hard Rock, mentre que la participació en la cursa andorrana al 2014 servirà per al 2015 a la cursa americana. Així mateix, es dóna la casualitat que totes dues curses es disputen el mateix cap de setmana. La cursa americana està prevista per a l'11 de juliol del pròxim any, mentre que l'andorrana serà del 9 al 13 del mateix mes.

JULIEN CHORIER HI VA PARTICIPAR / Entre els participants il·lustres de la carrera americana hi és el francès Julien Chorier, que ha estat també campió de la cursa andorrana en l'edició de 2013 –també va vèncer a l'Ultra de 112km de l'edició de 2010–, i que té el sisè millor temps de la història de la Hard Rock amb 25h i 17min aconseguits en l'edició del 2011. El millor temps és per del 2008, amb les 23h 23min que va signar Kyle Skaggs quan només tenia 23 anys. El campió de l'edició anterior, Sebastien Chaigneau, de 41 anys, té el segon millor temps amb un hora més. La primera dona en aquesta cursa és la corredora local Diana Finkel, amb 27h 18min aconseguits al 2009.

LES INSCRIPCIONS PER L'AUTV / Molts corredors pregunten als organitzadors quan estaran obertes les inscripcions de la pròxima Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV). Segons fonts consultades per aquest rotatiu, la previsió és obrir o a finals d'aquesta setmana o bé al començament de la següent. El retard, de moment, és per culpa del canvi del sistema informàtic, el qual s'està acabant d'ajustar perquè no hi hagi problemes.

ENCARA SENSE NOTÍCIES DE LA ISF / El que encara no se sap és si la Ronda dels Cims tornarà a formar part del calendari puntuable per a la Copa del Món d'Ultra de la International Skyrunning Federation (ISF), com ja ho va ser en l'edició d'aquest 2013. Tampoc no és una fita que sigui de gran interès per als organitzadors de la cursa andorrana, que no tenen com a objectiu apostar per corredors de prestigi ni altíssim nivell. En tot cas, segons fonts de l'AUTV, no és una preferència.

MIGUEL HERAS, INTERESSAT EN LA RONDA / Els organitzadors de l'Andorra Ultra Trail han constatat l'interès de corredors com Miguel Heras, guanyador de l'edició de 2011, per tornar a disputar la Ronda dels Cims amb la intenció de rebaixar el seu temps. En aquella ocasió, Heras va fer un crono de 30h 04min 28s. El millor temps en la Ronda, tot i que el recorregut ha patit variacions cada any per qüestions meteorològiques, ha estat Chorier amb 28h 41min 06s, quan va guanyar la passada edició, tot i que no es va pujar al cim del Comapedrosa.

4.000 EUROS PER A FILIPINES / L'AUTV donarà 4.000 euros a la Plataforma d'ONGs d'Andorra per a la campanya de recollida que s'està duent a terme amb motiu del pas del tifó Haiyan a les Filipines.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT