PUBLICITAT

La marca blanca de Sant Julià manté contactes amb altres grups

  • Mantenen la militància a DA però l'objectiu prioritari és constituir un partit polític d'àmbit parroquial
J. R. BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Toni Martí, amb els candidats Gil i Torrentallé, en les últimes comunals Foto: TONY LARA

El nou grup de reflexió que ha nascut a sant Julià procedents del comitè local de DA està mantenint contactes amb altres formacions d'àmbit local amb l'objectiu d'aglutinar el màxim de persones de diferents sectors que vulguin aportar idees per a la parròquia.

Un dels impulsors va confirmar ahir el que es va publicar en aquest rotatiu, puntualitzant però, que mantenen la militància a DA perquè a nivell nacional estan d'acord amb les decisions que s'estan adoptant.

No obstant això, les desavinences se centren particularment a Sant Julià, on se senten marginats i sense possibilitat d'opinar malgrat el teòric pacte amb UL.

El proper dia 2 hi ha convocada una reunió oberta a tothom, segons va explicar ahir el secretari general de DA, Carles Torralba, que va sentenciar que la formació continuarà treballant i avançant en la parròquia.

Segons ha pogut saber aquest rotatiu, dilluns el cap de Govern,Toni Martí va admetre l'error en l'elaboració de la llista parroquial, i ara l'objectiu número u és consolidar el que queda de DA però sense anar contra UL, tot i les crítiques que hi puguin haver per la gestió al comú lauredià.

CONTACTES / També ahir Rossend Areny, va reconèixer contactes del PS amb el grup de reflexió, tot avisant que el PS ho observa des de fora però que no descarten cap possibilitat. Tot i això, Rossend va ser clar en puntualitzar que aquest grup crític dóna suport a DA a nivell nacional, «i aquests són precisament els que ens van fer fora de l'Executiu, i per tant les coses no estan tan clares».

Els seus impulsors asseguren que el grup està format per una vintena d'integrants, i que hi ha persones vinculades a d'altres formacions com el Partit Socialdemòcrata, Unió Laurediana i de l'òrbita de Segle21. El socialdemòcrata Rossend Areny va explicar a l'ANA que hi ha hagut contactes i que fa temps que saben que els antics integrants de Segle21 estan descontents, però «la maniobra és exclusivament d'ells·» tot i que va admetre que «davant la maquinària aplastant d'UL som conscients que tots ens necessitem» i no descarta en un futur «un apropament més directe tenint en compte que ells estan orfes de partit».

De la seva banda, el conseller comunal de DA Jaume Ramisa va explicar que ell ha participat en alguna reunió d'aquest grup de reflexió, que té per objectiu valorar el pacte amb UL tenint en compte que «no hi ha massa participació», però que de moment ningú ha expressat la voluntat de marxar de DA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT