PUBLICITAT

El Govern estalvia 140.000 euros centralitzant la gestió de la web

  • L'estructura del portal és més intuïtiva per facilitar-ne la navegació
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La tècnica Maria Boladeres en la presentació del nou web, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El ministre portaveu, Jordi Cinca, i la tècnica de l'àrea web del Govern, Maria Boladeres, van presentar ahir el nou web del Govern que simplifica el portal existent reduint-ne sensiblement el nombre de pàgines, que passaran de 150 a 45; alhora que en centralitza la gestió i el manteniment per millorar la presentació i l'actualització dels continguts però també el nivell de seguretat. Altre aspecte important que introdueix la centralització de la gestió del web és l'estalvi. I és que fins ara –com que cada ministeri gestionava pàgines directament o a través de la subcontractació d'empreses externes–, el manteniment del portal costava fins a 270.000 euros a l'Administració, mentre que l'any que ve només n'hi costarà 130.000.

Cinca va explicar que «fa mesos que s'està desenvolupant una feina d'anàlisi per definir les eines amb les quals es fomenta més la interacció amb l'administrat per avançar cap a una e-administració» i va afegir que no «és una casualitat que la primera pàgina que s'ha reestructurat en aquest procés sigui la de tràmits». El ministre va insistir en que la prioritat és cobrir les necessitats del ciutadà, tot i que va matisar que «la pàgina de tràmits no serà del tot operativa fins que no es posi en marxa la signatura digital». Cosa que va avançar «serà una realitat l'any que ve, quan la signatura digital entri en període de proves el primer trimestre de 2014».

Nova imatge / De moment, l'àrea web del Govern ja ha dissenyat 15 noves pàgines i continuarà dissenyant-ne més, fins que tot el web estigui completament reestructurat. Boladeres va explicar que «la nostra intenció és arribar fins a unes 45 en lloc de les 150 que té actualment». La tècnica va explicar que «hem analitzat les visites dels usuaris per determinar-ne les necessitats i fer un web més àgil, on puguin trobar ràpidament la informació que busquen». De fet, el nou web millora la maquetació i la navegació fent-la més intuïtiva i àgil, i basa l'arquitectura dels continguts en temàtiques orientades a les demandes de la població. Cinca va destacar «el treball modèlic del departament» i va insistir en que «és un treball transversal en el qual han participat tots els ministeris». Val a dir que el portal govern.ad, és el més visitat de tot Andorra amb 165.918 visites en el que va d'any. Les pàgines més visitades són tràmits.ad (76.715), treball.ad (69.492), impostos.ad (65.566), agenda.ad (65.268) i exteriors.ad (46.837).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT