PUBLICITAT

Els alumnes de l'Aula Magna podran convalidar crèdits

  • «Cal més transparència, control i rendiment de comptes», diu el Síndic
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La cònsol Rosa Ferrer, el Síndic i Bastida, ahir durant la inauguració Foto: TONY LARA

Els alumnes de l'Aula Magna que decideixin començar uns estudis universitaris podran convalidar els crèdits obtinguts per aquestes sessions acadèmiques, segons va informar ahir el rector de la Universitat d'Andorra, Daniel Bastida. Tot i que encara no s'ha posat en funcionament aquest mecanisme, durant la inauguració de la novena edició de l'Aula Magna, Bastida va explicar que no és complicat fer aquesta convalidació, i que de ben segur es tirarà endavant.

La novena edició de l'Aula Magna es va inaugurar ahir amb un rècord de participants inscrits, prop de 40, segons va indicar Bastida. Un dels propòsits de la Universitat és que aquest projecte, impulsat conjuntament amb el Comú d'Andorra la Vella, pugui tenir encara més reconeixement. Bastida va explicar que a banda del certificat de participació en aquest curs, es vol permetre que els assistents que vulguin iniciar uns estudis universitaris puguin convalidar uns crèdits obtinguts per aquesta participació. Això, segons Bastida «no és complicat». Va apuntar que «està molt avançat» i que «tirarà endavant».

Durant aquest curs els alumnes, que un any més participen en les sessions pensades per a l'acostament de la universitat a la gent gran i la relació amb els joves, gaudiran de sis sessions temàtiques.

La primera va ser la conferència inaugural que va oferir el síndic general, Vicenç Mateu, sobre els conceptes Democràcia i ciutadania. Mateu va parlar de l'origen d'aquests conceptes, de com s'han transformat fins l'actualitat, i de la Constitució Andorrana i la defensa dels drets dels ciutadans. Mateu va opinar que en el futur «ens haurem de replantejar moltes coses perquè hi hagi una major participació». A més, va voler destacar la importància de la mediació en les decisions del poble, afegint que cal aconseguir una «major transparència, control i rendiment de comptes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT