PUBLICITAT

Tània Ribeiro marxa d'Andorra en deixar de cobrar la beca

  • La lluitadora viu a Portugal arran de que Garcia hagués decidit excloure-la del programa ARA
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Garcia, en una competició internacional amb el kimono de la FAK Foto: EL PERIÒDIC

Tània Ribeiro,, qui complirà 26 anys al febrer de l'any vinent, ha deixat Andorra de cop i volta. I té pinta de què no tornarà i que per tant mai més trepitjarà un tatami per defensar la tricolor en competicions oficials. La principal referència del karate andorrà ha decidit marxar del país per anar a viure a Portugal degut a que ha deixat de cobrar la beca d'Alt Rendiment Andorrà (ARA).

Possiblement el culpable de l'exili de Ribeiro sigui el propi president de la Federació Andorrana de Karate (FAK), Toni Garcia, qui va decidir a títol personal no proposar-la per cobrar l'ajut anual que proporciona el Govern als millors esportistes del país: «És una qüestió només meva, ningú més n'ha influït. De fet la Secretaria d'Esports ens va fer saber que comptava amb la beca de Tània, però no la cobrarà perquè jo vaig decidir no proposar-la», va admetre ahir Garcia, sempre directe.

Sorprèn aquesta decisió, que usualment hauria de prendre la direcció tècnica –Xavier Herver, en aquest cas– però el cert és que el president –aquell que fa ja cinc anys va rellevar Robert Alanyà en plena guerra entre els clubs Fudo-Shin i Shotokan i va aconseguir redreçar una situació que semblava irreversible– sempre ha viscut el karate de molt a prop, seguint els lluitadors a nivell personal i malgrat que Ribeiro complia els criteris que exigeix Govern a les beques ARA, ell mateix considera que en aquest cas no era just que la cobrés: «Sempre n'ha tingut. Des dels 16 anys com a jove promesa fins a dia d'avui com a pla especial. El cert, però, és que l'any passat la vaig avisar que havia de passar alguna ronda en un Mundial o un Europeu. I no ho ha fet. Havia de ser honest amb mi mateix perquè hi ha joves que pugen amb força i que ja han fet resultats en Mundials sub-21».

EL DETONANT DE LA DECISIÓ / Garcia va tenir clar que la demanda de beques ARA per al karate no havia de ser per a Ribeiro quan es va disputar el Campionat d'Andorra a l'abril. «Va perdre la final amb la Sandra Herver [que ella sí cobrarà, per primera vegada, una beca], que està encara en edat sub-21». Sandra, Diogo Martins i Silvio Moireira són ara els tres joves que piquen amb més força. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT