PUBLICITAT

La parella andorrana que està a les Filipines esquiva el tifó

  • La Plataforma d'ONG engega una campanya per ajudar els afectats
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La ciutat de Tacloban devastada pel tifó Foto: EFE / FRANCIS R. MALASIG

El Consolat de les Filipines a Andorra va informar ahir que de moment no han rebut cap informació de famílies de residents del Principat que s'hagin vist afectades pel tifó Haiyan. De tota manera, van explicar que hi ha una parella d'andorrans, David B, de Sant Julià i Marta A. d'Escaldes-Engordany, que es trobaven a prop del tifó però que no n'han resultat afectats. La parella va enviar ahir un correu electrònic informant que estan a l'illa de Bohol sans i estalvis.

D'altra banda, la Plataforma d'ONG d'Andorra va iniciar ahir una crida a la població per demanar que col·laborin amb donatius per ajudar els afectats pel tifó. Els donatius es poden fer als comptes oberts a totes les entitats bancàries del país o bé trucant al 141 (cost de la trucada 2 euros més IGI).

El tifó Haiyan va tocar les Filipines el passat 8 de novembre amb vents de més de 275 kilòmetres per hora. Aquest ha estat el tifó més devastador del món i ha causat grans danys i milions d'afectats, centenars de milers de desplaçats i desenes de milers de morts i desapareguts. S'estima que més de quatre milions de persones s'han vist afectades pel tifó a 36 províncies. Hi ha 71.623 famílies (330.914 persones) allotjades en 1.223 centres d'evacuació i 2.352 famílies més (11.223 persones) estan reallotjades en centres comunitaris. Els morts i desapareguts es compten per milers. Aquestes xifres podrien incrementar-se en les properes hores.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT