Gran partit entre Sant Julià i UE, lideratge de nou per al Lusitans

• Els lauredians només poden aguantar una jornada compartint el primer lloc amb el defensor del títol
I. MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El davanter del Lusitans Riera celebra un dels dos gols que va marcar contra l'Ordino, ahir a Aixovall Foto: ÀLEX LARA

El FC Lusitans torna a ser líder en solitari. Va deixar de ser-ho fa quinze dies quan va encaixar la primera derrota contra el Sant Julià i va provocar un quàdruple empat al capdavant, i la setmana passada quan només ell i els lauredians van guanyar. Ahir, el defensor del títol de campió de Primera no va fallar en una tarda plàcida i l'equip que dirigeix Raúl Cañete no va poder passar de l'empat en un partidàs amb la UE Santa Coloma que va acabar l'empat. L'altre gran beneficiat ha estat el FC Santa Coloma, a qui no li va tremolar el pols en l'últim partit de la jornada contra el Principat i que va resoldre amb una golejada per 8-0.

En la part baixa de la taula, l'Encamp va tenir una jornada propícia amb el triomf sobre l'Inter d'Escaldes, que li permet obrir una distància de quatre punts sobre el rival i també sobre la posició provisional de play-off pel descens que ocupa.

La jornada futbolística va començar amb el UE-Sant Julià al migdia a Aixovall. Un partit jugat a un gran ritme, amb ocasions en les dues porteries, penals fallats... I just repartiment de punts.

Van començar avisant els colomencs, amb una gran paret entre Víctor Bernat i Boris que va resoldre el primer amb un xut creuat en el colze a colze amb Álvaro. Era la primera ocasió del partit i significava l'1-0. La rèplica la va tenir Molina en una ocasió immillorable. Gilbert va cometre penal sobre Varela quan anava a rematar una centrada i el central de l'equip lauredià el va xutar al pal.

GOL DE PERIÁNEZ DE CAMP A CAMP / La sorpresa va arribar tot just quan es complia el quart d'hora. Atacava el Sant Julià, amb una passada en profunditat a Èric Rodríguez que va tallar Periánez a la frontal de la seva pròpia àrea. El seu refús, però, va ser tan potent i tan ben encaminat que va sorprendre un Álvaro avançat i va fer pujar el 2-0. Si el camp fa 90 metres de llargada, el gol va ser més o menys d'uns 75. El Sant Julià, però, va arribar viu a la segona part gràcies a un gol de nou pur del central Varela, que va rematar al primer pal a la sortida d'un còrner quan faltaven tres minuts per al descans.

La segona part va començar amb un nou penal en contra de la UE, comès per Boris sobre Carlos i que aquesta vegada va xutar Oncina per fer pujar l'empat.

Ni dos minuts va assaborir l'empat el Sant Julià, perquè moments després Jordi Rubio va marcar un golàs, enviant la pilota a l'escaire del pal llarg des del vèrtex esquerre de l'àrea laurediana.

Crespo va tenir dues accions clares per sentenciar al contraatac i quan ja s'ensumava el final, al minut 93, Kiko va fer una centrada al segon pal des de l'esquerra, Periánez no va poder bloquejar la pilota en l'intent de sortida i Barreiro, atent a l'errada del porter de la UE, va salvar un punt per al Sant Julià.

Poc després li tocava examinar-se al Lusitans, que sabia que si vencia se situava de nou líder en solitari, i va resoldre l'enfrontament amb l'Ordino amb un contundent 1-5. Quatre gols van ser abans del descans, amb un doblet de Riera, un gol de Luis i un de Rafa Brito. En la segona part, més tranquil·la, Bruninho va marcar el cinquè per al Lusitans i Josep Uliaque va fer el gol de l'honor per a l'Ordino poc abans del final.

‘HAT-TRICK' DE LUIS BLANCO / Quedava el FC Santa Coloma en l'últim partit, que va saldar amb un inapel·lable 8-0. Van marcar Alejandro, Luis Blanco (3, un d'ells de penal), Andreu Ramos (2), Adam Smith i Brahim Chighen en pròpia meta.

Per últim l'Encamp es va imposar 3-2 a l'Inter d'Escaldes en un partit en què va acabar demanant l'hora. Després d'una primera part sense gols van marcar Correia (2) i Amat entre els minuts 50 i 73 per a l'Encamp. Lopes va fer revifar l'Inter amb un gol de penal al 77, i va posar l'ai al cor en fer el 3-2 al 94. El cert, però, és no que hi havia més temps per obrar el miracle.