El VPC encaixa la primera derrota al camp del Ramonville

• L'equip de Martínez cau per 14-5, no guanya ni el punt de ?bonus' defensiu i abandona el lideratge
RAMONVILLE

Un jugador del VPC rep un placatge contra el Tarascó, fa una setmana Foto: TONY LARA

La Promoció d'Honor ha hagut d'esperar fins la sisena jornada perquè l'únic equip que es mantenia invicte en el grup 1, el VPC, encaixés la primera derrota de la temporada. Va ser ahir, al camp del Ramonville. 14-5 en contra que impedeix a l'equip de Dídac Martínez sumar cap punt de bonus defensiu i que a més l'allunya del lideratge assolit la setmana passada en imposar-se al Tarascó. Llavors estava compartit amb el Toulouse Lalande Aucamville i amb el Villeneuve Pareage però tots dos equips han guanyat amb bonus ofensiu inclòs i s'han distanciat a cinc punts d'un VPC que malgrat tot manté la tercera plaça.

El quinze andorrà va aconseguir el seu únic moviment en l'electrònic al minut 5, gràcies a una marca de Màxim Taurinyà. Degut a les nombroses baixes –algunes d'elles de pes– i a aquest primer avantatge, el VPC va centrar-se principalment en defensar contra un equip local que no va trobar forats fins el minut 25. Llavors va ser expulsat amb targeta blanca Carmona i el Ramonville va aprofitar per retallar diferències amb una penalitat (3-5).

Quedava tota la segona part d'un partit poc vistós que estava sent favorable al VPC i per tant la consigna d'evitar encaixar va mantenir-se. Una nova penalitat transformada pels locals al minut 46 va capgirar la truita (6-5). L'equip andorrà va mantenir les maneres, permetent al Ramonville tenir l'oval i esperant la seva oportunitat, però aquesta no arribava i al minut 75 va arribar el 9-5 causat per una nova penalitat.

Quedava un quart d'hora i Martínez va assumir riscos però allò va desembocar en una última marca dels locals al minut 80 que significava el 14-5 i la sentència.

VICTÒRIA DEL SUB-21 / L'equip sub-21 del VPC que competeix a Catalunya ha aconseguit la primera victòria de la temporada, amb un contundent 51-7 al Camp del Consell contra el Químic RC de Barcelona. Van fer marca Aleix Vallés , Macedo, Dawson, Tutrice, Castillo, Rodríguez, Llorens, Ginesta i Quim Vallés, a més de dues transformacions de Fidalgo i una de Llorens.