PUBLICITAT

Els sindicats i el comitè d'empresa acusen Copirineo d'engany

  • Agricultura assegura que la firma no ha demanat cap ajut
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
El conseller Pelegrí reunit amb el comitè d'empresa i els representants sindicals de Copirineu, ahir a Lleida Foto: acn

Els sindicats UGT i CCOO van acusar ahir divendres la propietat de l'empresa Copirineo «d'haver enganyat descaradament al conjunt dels treballadors, al Departament d'Agricultura, al comitè d'empresa i als sindicats» ja que els números del pla de viabilitat que va presentar l'empresa situarien el deute de Copirineo entorn de quatre milions d'euros, mentre el passiu pels qual l'empresa hauria presentat el concurs de creditors seria d'uns set milions, segons va informar l'ACN. El comitè d'empresa i els representants sindicals van fer aquestes declaracions després de reunir-se amb el conseller d'Agricultura Josep Maria Pelegrí, qui va manifestar la voluntat d'ajudar a garantir la continuïtat de les línies de negoci rendibles mitjançant unes condicions públiques oficials. També va reconèixer que en els darrers anys Copirineo no ha sol·licitat cap ajuda al Govern. Després de reunir-se a Lleida amb el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, el secretari general de la Federació Agroalimentària de CCOO a Lleida, Valentí Antúnez, va explicar que els números que l'empresa va facilitar al Departament d'Agricultura en el pla de viabilitat situarien el deute de Copirineo entorn els 4 milions d'euros i que no coincideixen amb els 7 milions dels quals ara parla l'empresa arran de la presentació del concurs per l'extinció de l'activitat de la lletera de la Pobla de Segur. Els sindicats no descarten que alguna persona s'hagi pogut embutxacar diners, sospita que posaran en coneixement dels administradors concursals amb els quals es reuniran així com dels serveis jurídics sindicals perquè «si algú ha fet alguna cosa malament es buscaran els responsables». «S'han de mirar molt els números de l'empresa i s'ha de revisar tot perquè el no podem es mirar cap un altre costat quan la gent està envasant a Sòria i els treballadors estan a l'atur», va defensar.

D'altra banda, Pelegrí no va voler entrar en els números que havia facilitat l'empresa al departament i si coincideixen o no amb els anunciats publicats ara per la direcció, al·legant que l'empresa es troba en un concurs de creditors. Tampoc va confirmar l'existència de possibles compradors per a Copirineo, tot i que des dels sindicats van explicar que són més d'una les firmes interessades en fer-se'n càrrec.

El comitè i els representants sindicals se senten enganyats pel fet que la propietat de Copirineo no hagi demanat cap ajuda pública «quan hi ha diners per les cooperatives fins al 2015». «Entenem que hi ha alguna cosa al darrere si la direcció diu que ha demanat un crèdit i el departament d'Agricultura ho nega», va afegir el secretari general de la FITAG-UGT Terres de Lleida, Antonio Rodríguez. Durant la trobada, Pelegrí també va negar que Agricultura hagi contractat una persona perquè elaborés un informe de viabilitat de Copirineo, que hauria costat uns 12.000 euros, tot i que el departament sí hi hauria donat suport però en cap cas «no va posar cap persona per fer cap tipus d'informe». Rodríguez va explicar que els sindicats es van comprometre amb Pelegrí «i així ho hem fet» a no fer cap moviment durant un parell de setmanes «per deixar treballar la conselleria amb els dos possibles compradors que hi havia». I va afegir que des dels sindicats ja havien avisat de les dificultats per les quals passava Copirineo, després que l'empresa hagi presentat dos expedients de regulació temporal d'ocupació en dos anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT